YUST start bouw van eerste citylofts van Wallonië

Millennials zoeken meer dan ooit gemeenschappelijke woonvormen op

Op de site van Paradis Express, aan het station Luik Guillemins, is de bouw gestart van de allereerste citylofts van Wallonië. Het gaat om een uniek concept waarbij je voor middellange termijn een studio kan huren en tegelijk gebruik kan maken van gemeenschappelijke werk- en relaxruimtes, horeca en een ‘laundry service’. Het concept kent al heel wat succes in Antwerpen waar millennials zelfs op een wachtlijst staan. “Ook na corona zal de nood aan gemeenschappelijke woonvormen bij jongeren groter zijn dan ooit”, luidt het bij investeringsspecialist REALIS. En opmerkelijk: in de eerste week werden al zeven citylofts verkocht.

De tweede vestiging van het Belgische YUST - acroniem voor Young Urban Style - krijgt stilaan vorm. Het project in Luik voorziet 60 citylofts, 38 hotelkamers én talrijke polyvalente meetingruimtes met plaats voor maar liefst 268 bezoekers. In het voorjaar van 2019 opende YUST - met als bezieler Stefaan Verbeeck - voor het eerst de deuren in Antwerpen en zelfs in tijden van corona blijft deze vorm van wonen het bijzonder goed doen. De 62 citylofts zitten daar momenteel vol en intussen staan tal van jongeren op een wachtlijst. 

Nu is de bouw van start gegaan van de tweede vestiging - en meteen ook de eerste in zijn soort in Wallonië - op de bruisende residentiële- en bedrijfssite ‘Paradis Express’ met zicht op het Luikse treinstation Guillemins. 

“De twintigers en dertigers van vandaag hebben nood aan perspectief en willen terug losbreken. Het community gevoel en samenleven staan daarin nog meer centraal dan voorheen. Deze woonvorm biedt een oplossing voor mensen die omwille van diverse redenen langere tijd in de stad willen vertoeven en van verschillende diensten willen gebruik maken.”

Stefaan Verbeek, Oprichter en ontwikkelaar YUST 

Nood aan sociaal contact

YUST wil doelgericht het sociaal isolement bij millennials - dat vandaag meer dan ooit in onze samenleving speelt - tegengaan. Daarnaast speelt het concept vol in op de nood aan privacy en comfort, en wordt er rekening gehouden met de vraag naar flexibele werkruimtes en ontspanning. Zo komt er op het gelijkvloers een open polyvalente ruimte, een gezellige bar en restaurant, aangevuld met dynamische werkplekken en een grote relaxruimte. Tot slot bevindt er zich ook een auditorium dat dienst kan doen voor verschillende soorten evenementen.

“Het grote verschil met een standaard appartement of studio is de ‘full service’ die zich in het gebouw bevindt en waar je als huurder van geniet zoals: verversen van bedlinnen, kuisploeg, maaltijdenservice, deelfietsen, etc. Bovendien komt dit goedkoper uit dan al die zaken individueel betalen.”

Peter Vanmaldeghem, CEO en oprichter REALIS

In de citylofts kunnen mensen hun intrek nemen vanaf twee maanden, al naargelang hun behoeften. De lofts van 35 tot 55 vierkante meter zijn volledig ingericht met privé-keuken en -badkamer.

Tot slot wordt ook geïnvesteerd in goede luchtkwaliteit. Zo wordt er gebruik gemaakt van een innovatief ventilatiesysteem waarbij gezonde organismen in het gebouw worden verspreid. Of je nu aan je bureau zit in een van de citylofts of je zet je bureau pal in het midden van een bos, het zal weinig verschil uitmaken qua luchtkwaliteit. YUST is het eerste gebouw in Wallonië dat die technologie introduceert. 

Crisisbestendig

Samen met de bouw van het project is ook de verkoop nog maar pas van start gegaan. Maar het project wekt nu al de interesse van tientallen investeerders. Zo werden na één week al zeven citylofts verkocht. De kopers kunnen voor zo’n cityloft rekenen op een vast nettorendement van minimum drie procent, terwijl het volledig beheer - inclusief renovaties en reparaties - en de verhuur van de units zijn inbegrepen in de kostprijs. De prijs zonder schrijfkosten voor een klassieke loft van bedraagt 185.000 euro, voor de grotere units is de vraagprijs 210.000 euro. 

“Het valt op dat eens investeerders hun weg vinden naar dit concept, ze er ook trouw aan blijven. Zo merken we bij de investeerders van YUST Antwerpen opnieuw interesse voor YUST Luik. Bovendien zien we in Antwerpen een succesverhaal waar de eindgebruiker baat bij heeft en dat willen we voortzetten in andere steden. In de huidige crisistijd vinden investeerders meer en meer de weg naar vastgoed en dergelijke concepten waar vraag naar is, doen het dan ook zeer goed.”

Peter Vanmaldeghem, CEO en oprichter REALIS

De oplevering van het gebouw is voorzien rond de zomer van 2022. Na Antwerpen en Luik, wil YUST op termijn ook uitbreiden naar andere centrumsteden.

 

Bradley De Pauw

Product & Marketing Manager, REALIS

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be