Woonproject Vonk verrijst op site Haarden De Plancke in Ieper

Nieuwbouwproject omvat 26 betaalbare appartementen en 2 kantoorruimtes

De site van Haarden De Plancke aan de Zonnebeekseweg in Ieper krijgt een nieuwe bestemming. Projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare zal hier dit jaar het nieuwe woonproject ‘Vonk’ realiseren. Het project omvat twee gebouwen – De Stove en Den Haard - met in totaal 26 appartementen en 2 kantoorruimtes. “Vonk biedt een unieke kans om een betaalbaar appartement te kopen in een historische stad waar nieuwbouw schaars is”, zegt Bart Vanderdonckt, CEO van Steenoven. Haarden De Plancke van zijn kant verhuist zijn atelier en magazijn dan weer naar bedrijvenzone ‘Oostkaai Park’. De toonzaal en de kantoren van de haardenspecialist veranderen niet van locatie.

De stad Ieper heeft in haar lange geschiedenis altijd drama en glorie gekend, van de belegeringen in de Middeleeuwen tot de totale verwoesting in de Eerste Wereldoorlog. Sindsdien is de stad uit zijn as herrezen. Vandaag dateert bijna 43 procent van alle gebouwen in Ieper van vóór 1946, waardoor deze vaak niet meer voldoen aan de hedendaagse wooneisen en energienormen. Met het nieuwe woonproject Vonk wil Steenoven hiervoor een oplossing bieden.

“De Stad Ieper waakt terecht over de uitstraling van het historische centrum. Nieuwbouwprojecten zijn hier dan ook eerder zeldzaam. De beslissing van Haarden De Plancke om met een deel van zijn activiteiten weg te trekken uit de gebouwen aan de Zonnebeekseweg is voor Steenoven dan ook een uitzonderlijke opportuniteit om op deze site een hedendaags en betaalbaar woonproject te realiseren dat naadloos aansluit op de aanpalende bebouwing.”

Bart Vanderdonckt, CEO Steenoven

De Stove en Den Haard

Vonk bevindt zich op een toplocatie, met alle belangrijke voorzieningen om de hoek en de iconische Menenpoort en het stadscentrum op slechts enkele minuten wandelen. Het project bestaat uit twee gebouwen: De Stove aan de Meenseweg en Den Haard aan de Zonnebeekseweg. De Stove omvat twee kantoorruimtes van 155 en 235 vierkante meter op het gelijkvloers en 16 appartementen en 2 penthouses op de vijf bovenliggende verdiepingen.

Het kleinere gebouw Den Haard komt aan de Zonnebeekseweg en telt 8 appartementen verspreid over 3 verdiepingen. Tussen beide gebouwen komt een binnenplein met 34 carports met groendak en een gemeenschappelijke fietsenberging met plaats voor 64 fietsen. Het binnenplein is toegankelijk via de Zonnebeekseweg.

“Het ontwerp komt van de tekentafel van WE-S architecten uit Gent. Licht en ruimte zijn de sleutelwoorden voor Vonk. Kandidaat-kopers kunnen kiezen uit appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Alle appartementen beschikken over een goed georiënteerd terras en de twee gelijkvloerse appartementen in De Stove hebben ook een privétuin. De twee penthouses zijn dé blikvangers van het project: het zijn zogeheten doorzonappartementen, met grote ramen die het zonlicht rijkelijk binnenlaten. Ze hebben ook drie slaapkamers. De bewoners van de penthouses beschikken ook over een bijzonder groot terras, omgeven door een groendak, en genieten van een fenomenaal uitzicht op het belfort.”

Bart Vanderdonckt, CEO Steenoven

Betaalbaar woonaanbod

De prijzen van de appartementen starten vanaf 194.000 euro (zonder kosten) voor een appartement met één slaapkamer. Twee derde van de appartementen kost minder dan 235.000 euro.

“Het woonaanbod in Vonk is perfect afgestemd op de Ieperse noden. Liefst 70 procent van de huishoudens in de stad bestaat uit 1 of 2 personen. 80 procent van de appartementen in Vonk heeft daarom 1 of 2 slaapkamers. Bovendien huurt 1 op de 3 gezinnen in Ieper vandaag een woning of appartement. Er is dus duidelijk vraag naar moderne en betaalbare appartementen, wat het project ook extra interessant maakt voor investeerders.”

Bart Vanderdonckt, CEO Steenoven

Kantoren op maat van vrije beroepen

De kantoorruimtes zijn uitermate geschikt voor vrije beroepen of bedrijven uit de dienstverlenende sector. Ze worden casco opgeleverd en kunnen dus nog volledig naar eigen smaak ingericht worden. De kantoren kosten respectievelijk 260.000 en 345.000 euro, exclusief kosten. Indien gewenst kunnen op het binnenplein ook parkeerplaatsen gekocht worden voor medewerkers en bezoekers.

Timing

De verkoop van de appartementen en kantoorruimtes start vandaag. Steenoven hoopt nog in het eerste kwartaal van 2022 met de afbraakwerken te kunnen starten. De eigenlijke bouwwerken volgen kort daarna. Beide gebouwen worden tegelijkertijd gerealiseerd. Als alles volgens schema verloopt, kunnen de eerste bewoners in het najaar van 2024 hun intrek nemen in hun nieuwe woonst.

Meer info over dit project vind je op www.vonk-ieper.be .

Bart Vanderdonckt

CEO, Steenoven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be