West-Vlaamse vastgoedgroep ION start samen met Leasinvest de ontwikkeling van state-of-the-art kantoorgebouw in hart Europese wijk in Brussel

Projectontwikkelaar ION  start met de herontwikkeling van een prestigieus kantoorgebouw op een toplocatie in de Europese wijk in Brussel. De snelgroeiende vastgoedgroep heeft daarvoor zopas een partnership afgesloten met de gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) Leasinvest Real Estate.                                                        

                                                                            ***

Die laatste tekende eind vorige week een bindende overeenkomst met het fonds Next Estate Income Fund (“NEIF”), beheerd door BNP Paribas REIM Luxemburg. Dat gebeurde door de aankoop van 100 procent van de aandelen in de vennootschap NEIF Montoyer SPRL, houdster van een erfpacht met een resterende duurtijd van 94 jaar op het kantoorgebouw Montoyer 14, gelegen op de hoek van de Montoyer- en de Nijverheidsstraat in Brussel. Met andere woorden: in het hart van de Europese wijk. ION, die sinds het begin bij deze transactie betrokken is,  zal in samenspraak met Leasinvest het volledige ontwikkelingstraject aansturen voor dit unieke project.

Tot begin volgend jaar zal de huidige huurder, de Verenigde Naties, nog onderdak vinden in het gebouw. Het nieuwe state-of-the-art kantoorgebouw zal zo’n 4.000 m2 kantoren omvatten en wordt een nieuwe referentie in “new way of working”, dat er bovenuit zal springen op het vlak van duurzaamheid, architectuur en beleving.

Het ervaren en gerenomeerd architectenbureau Archi2000 uit Brussel werd gekozen voor het ontwerp.

“We zijn bijzonder verheugd om dit project  in partnership met Leasinvest te kunnen realiseren. Dit is het bewijs van onze ambitie en onze strategie in grootsteden in het algemeen, en in Brussel in het bijzonder”. Karim Zouaoui, Business Development Director ION

“Dankzij deze transactie versterkt Leasinvest Real Estate haar positie in de Leopoldwijk van Brussel, de top op het vlak van kantoorlocaties in België. Bovendien zet ze haar core development activiteiten op die manier ook verder”. Michel Van Geyte, CEO Leasinvest Real Estate

De West-Vlaamse vastgoedgroep ION was de voorbije jaren al behoorlijk actief in de rand van Brussel, Anderlecht en Molenbeek. Maar op het vlak van kantoren wordt dit het eerste project in de hoofdstad van Europa. En dat is geen toeval: ION opent namelijk volgende maand nog een belangrijk bijkantoor in Brussel en wil zo haar bestaande project-portefeuille van 1,2 miljard euro verder uitbreiden met projecten in Brussel. 

Voor Leasinvest Real Estate is dit project alvast het derde kantoorproject in de Europese wijk in Brussel, en dat in twee jaar tijd. De beursgenoteerde speler wil hiermee de bestaande kantoorportefeuille verder uitbreiden met kwalitatieve projecten op toplocaties.

 

OVER ION

ION is een snelgroeiende projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder gevestigd in Waregem, opgericht in 2011 door Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Paul Thiers. De portefeuille bestaat uit meer dan 40 vastgoedprojecten verspreid over België met een marktwaarde van ca 1,2 miljard euro, waarbij kwalitatief hoogstaande architectuur en duurzaamheid centraal staan.

Een sterk en dynamisch team van 56 medewerkers beschikt over de nodige commerciële, technische, financiële en juridische expertise om diverse en complexe residentiële en commerciële vastgoedontwikkelingen volgens de hoogste hedendaagse standaarden te realiseren voor alle stakehoders.

 

OVER LEASINVEST REAL ESTATE COMM.VA

Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (OGVV) Leasinvest Real Estate Comm.VA investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkels en kantoren in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

Op heden bedraagt de totale reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van Leasinvest € 922 miljoen verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (54%), België (35%) en Oostenrijk (11%). Leasinvest is bovendien een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg.  De OGVV noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer € 490 miljoen (waarde 13/09/2018).

Karim Zouaoui

Business Development Director ION, ION

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be