“We blijven druk aan het werk tijdens tweede lockdown”

Heylen Vastgoed stelt welzijn van consument en medewerkers voorop

Heylen Vastgoed - één van de snelst groeiende vastgoedmakelaars in de provincie Antwerpen - blijft niet bij de pakken zitten, nu blijkt dat de vastgoedmakelaars terug even achter gesloten deuren moeten werken. De groep bereidt  zich voor op de ‘vastgoedrush’ die er volgens hen komt na de tweede lockdown. Daarnaast willen ze het werk in de meest veilige omstandigheden laten doorgaan, want het welzijn van de 80 medewerkers is van groot belang, klinkt het.

De tweede lockdown is een feit, en dat heeft ook de vastgoedsector geweten. Toch zijn er vastgoedmakelaars die positief blijven en zich alvast voorbereiden op een vastgoedrush die er ook na de tweede lockdown zal komen. De eerste lockdown heeft de vastgoedmakelaars geleerd dat een deel van de dagelijkse activiteiten achter gesloten deuren kan doorgaan. Zo stellen ze bij Heylen Vastgoed alles in het werk om die rush binnen een paar weken zo goed mogelijk op te vangen. 

Groot deel van het werk blijft doorlopen 

Het feit dat plaatsbezoeken momenteel niet kunnen doorgaan, betekent niet dat de vastgoedmarkt wordt stilgelegd, menen ze bij Heylen Vastgoed. Zo kunnen mensen in de gesloten immokantoren langsgaan om hun verkoop of aankoop alvast volop voor te bereiden. 

“Dit gebeurt uiteraard in de meest veilige omstandigheden, met plexiglas, ontsmettingsgel, voldoende afstand, etc. Naast het plaatsbezoek komen er heel wat zaken kijken die vandaag wel kunnen doorgaan, zoals het opvragen van het bodemattest, plannen opvragen bij de gemeente, etc. Daarnaast wordt onze nieuwbouwcel veel minder getroffen. Je werkt met een verkoop op plan, dus daar kan de verkoop in de huidige situatie doorgaan. Ook voor de verkoop van bouwgronden verandert er weinig, want daarbij is een plaatsbezoek niet nodig.”

Johan Heylen, Zaakvoerder Heylen Vastgoed 

De vastgoedmakelaar merkt ook op dat het de laatste weken al niet meer ging zoals gewoonlijk. Huizenjagers belden meer en meer af uit schrik op besmetting. 

“Veel mensen belden de voorbije weken steeds vaker een plaatsbezoek af uit angst op besmetting. Daarnaast willen wij ook onze eigen mensen maximaal beschermen. We werken met een team van 80 mensen en het kan niet de bedoeling zijn dat ze onnodige risico’s nemen. Wat voor zin heeft het om zaken te forceren. We staan ervoor en moeten er met z’n allen door.”

Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder Heylen Vastgoed 

Daarnaast geeft de Antwerpse immomakelaar ook aan dat je momenteel bij het te koop stellen van je woning de maximale prijs niet krijgt. Door de huidige lockdown zijn er minder huizenjagers en dat heeft impact op de prijzen van woningen. De correcte vraagprijs kan vastgesteld en gevraagd worden wanneer de markt 100 procent is. 

Tot slot houdt Heylen Vastgoed de situatie verder in de gaten en zullen zij zich aanpassen aan de maatregelen die vanuit de overheid getroffen worden in het welzijn van iedereen. 

Cedric Vanhencxthoven

Zaakvoerder, Heylen Vastgoed

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be