Voormalige steenkapperij maakt plaats voor 82 appartementen

2.500 m2 grote binnentuin met vijver wordt eyecatcher van het woonproject

De verlaten steenkapperij aan de Emile Delvastraat in Laken krijgt een nieuw leven: de vervallen site maakt plaats voor een woonproject met 82 appartementen en 3 commerciële ruimtes. Bij de plannen voor de nieuwe woonwijk springt vooral één zaak in het oog: de 2.500 vierkante meter grote binnentuin - goed voor bijna de helft van de site - met een vijver en twee wadi’s, dat zijn verlaagde groenzones die regenwater kunnen opvangen. De bouw van het project start nog voor de zomer, de eerste bewoners zullen er tegen midden 2022 te vinden zijn.

Na vier jaar leegstand maakt de 5.450 vierkante meter grote site van de oude steenkapperij plaats voor een nieuwe invulling. Les Pierreries - de naam van het woonproject, met een knipoog naar het verleden van de site - bestaat uit vijf bouwlagen. Naast de 82 appartementen met terrassen, komen er ook 3 commerciële ruimtes. Parkeren zal ondergronds gebeuren met 80 autostaanplaatsen, waar ook elektrische laadpalen mogelijk zijn.

Groene long 

De eyecatcher van het project is zonder enige twijfel de grote binnentuin: bijna de helft van de site - zo’n 2.500 vierkante meter - wordt groene zone. In die binnentuin komen zowel een vijver, die een koelend effect moet bieden tijdens de zomer, als twee wadi’s, verlaagde stukken groen die overtollig regenwater bufferen.

“Met dit project zetten we een belangrijke stap in de heropwaardering van de buurt, want Laken heeft momenteel nog maar weinig nieuwbouw te bieden. Daarbij is het echter belangrijk om de gemeente niet gewoon vol te betonneren, maar net extra groen te voorzien. Zo moet Les Pierreries niet alleen woongelegenheden voorzien, maar vooral ook dienen als een nieuwe groene long.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group 

Mobiliteit

De nieuwe woonwijk krijgt alvast een sterke Mobiscore van maar liefst 9,2 op 10. Een belangrijke factor voor de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group, die uitsluitend woonprojecten bouwt op locaties die goed scoren op vlak van duurzame mobiliteit.

“Vooral in een stad als Brussel is het een sterke troef om niet alleen van je auto afhankelijk te zijn. Het project bevindt zich op een boogscheut van het centrum van onze hoofdstad én op wandelafstand van verschillende stations voor openbaar vervoer. Je kan er de bus en de tram nemen aan Jacobs Fontaine, alsook de trein en de metro aan Bockstael.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group 

Het gebouw trekt naast mobiliteit ook de kaart van technologie. Zo is elk appartement voorzien van een domoticasysteem met snufjes zoals de bediening van de verwarming vanop afstand, automatische bediening van de voordeur en ook de verlichting.

De prijzen starten vanaf 169.000 euro voor een éénslaapkamerappartement. De bouw van het project start nog voor de zomer en de eerste bewoners zullen er hun intrek kunnen nemen in het voorjaar 2022. 

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be