Voormalig kantoorgebouw maakt plaats voor 64 appartementen en een supermarkt

Vastgoedontwikkelaar Kolmont organiseert weggeefactie voor bestaand meubilair

De voormalige kantoren van Festo, in de Kolonel Bourgstraat te Schaarbeek, krijgen binnenkort een nieuwe toekomst: ze worden volledig omgetoverd tot 64 appartementen en een supermarkt. Alvorens de werken starten, plant de ontwikkelaar een weggeefactie om de aanwezige spullen, die niet hergebruikt kunnen worden, een tweede leven te geven.

Het project zit momenteel in vergunningsfase maar als alles volgens plan verloopt, maakt het bestaande kantoorgebouw er binnenkort plaats voor maar liefst 64 appartementen én een supermarkt. Opnieuw trekt Kolmont de duurzame kaart mede dankzij circulariteit. Zo zullen sommige bestaande materialen hergebruikt worden in de nieuwe constructie.

“Met dit project willen wij vooral inspelen op de reconversie van bestaande gebouwen door een kantoorgebouw nieuw leven in te blazen en in te spelen op duurzame huisvesting in het Brussels Gewest. Het gebouw bevindt zich op een boogscheut van de Leuvensesteenweg, het verbindingsstuk tussen Brussel en Leuven en is bovendien gelegen in de buurt van tal van nuttige voorzieningen. Dat bewijst de Mobiscore van 9/10.” Victor Tans, Projectontwikkelaar bij Kolmont

Weggeefactie

Hoewel een deel van de bestaande materialen gerecupereerd wordt in het nieuwe project, is er ook een deel dat geen dienst meer kan doen. De ontwikkelaar heeft daarom beslist om die ​ materialen te schenken aan vzw’s, scholen en buurtbewoners. Het gaat dan voornamelijk over kantoormeubilair, plafond- en tapijttegels en kantoorverlichting.

“We maakten een uitgebreide inventaris op van de aanwezige spullen. In plaats van de materialen zomaar weg te gooien, willen we ze een nieuw leven geven. Mensen uit de buurt, vzw’s, scholen,… kunnen zich bij ons aanmelden en kunnen de gewenste spullen ophalen op zaterdag 13 januari. Een win-win situatie, dat mooi kadert in onze duurzame aanpak.” Victor Tans, Projectontwikkelaar bij Kolmont

De weggeefactie vindt plaats op zaterdag 13 januari tussen 9u en 11u30. Inschrijven kan via communicatie@kolmont.com.

Adres: Bourglaan 101 - 1030 Schaarbeek

 

 

Over Kolmont

Kolmont is een projectontwikkelaar, gevestigd in Hasselt en Brussel. Zij staan voor de creatie van unieke woonprojecten op de juiste locaties waar mensen met plezier leven en zich volop kunnen ontspannen. Ook in de doordachte mix van duurzame woningen en fraaie buurtomgevingen herken je de typische Kolmont-stempel.

Victor Tans

Projectontwikkelaar, Kolmont

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be