Vlaming op huizenjacht kan dit jaar honderden woningen virtueel bezoeken

Dewaele Groep is eerste vastgoedgroep in ons land ​ die massaal virtuele huisbezoeken aanbiedt

  • Vlaamse huizenjagers zullen dit jaar meer dan vijfhonderd woningen die te koop staan virtueel kunnen bezichtigen. Op dit moment zijn het er al vele tientallen, binnen enkele maanden moeten dat er meer dan vijfhonderd worden. Een speciaal uitgeruste fotograaf is fulltime op stap om de te koop gestelde woningen op deze manier in beeld te brengen.
  • Op huizenjacht gaan via een virtuele tour zal de zoektocht naar een woning of een appartement in Vlaanderen een stuk efficiënter en sneller doen verlopen. Kopers moeten geen afspraken meer inplannen. Ze moeten zelfs het huis niet meer uit. Het enige dat ze moeten doen is een virtual reality-bril bij de makelaar opvragen, waarna ze de de woning levensecht kunnen bezichtigen, vanuit hun luie zetel.
  • Dewaele Groep, één van de grote vastgoedgroepen in ons land, is de eerste vastgoedmakelaar in ons land die op zo’n grote schaal virtuele bezoeken aanbiedt. Zelfs wereldwijd spelen ze een voortrekkersrol.

In plaats dat kandidaat-kopers hun mogelijke droomwoningen allemaal in real life zouden bezoeken, kunnen ze voortaan gewoon thuis hun VR-bril opzetten en even later virtueel het huis binnenwandelen. Kopers zullen bijgevolg almaar minder moeten buitenkomen om op huizenjacht te gaan en kunnen zo heel wat tijd besparen. Niet onbelangrijk, want recent onderzoek leert dat 7 op de 10 Vlamingen meer dan acht maanden over hun huizenjacht doen. En opvallend: de meeste kopers weten dikwijls al na enkele minuten dat het niet de woning is waarnaar ze op zoek zijn.

Volgens Dewaele Groep bezoekt het merendeel van de kopers tegenwoordig al vlug tien panden vooraleer ze hun droomhuis gevonden hebben. In de praktijk betekent dit dat kopers snel een paar weken of zelfs maanden kwijt zijn met alleen maar huizen te bezoeken. Hetzelfde geldt voor de verkopers. Ook zij krijgen vaak een pak geïnteresseerden over de vloer vooraleer er echt een koper toehapt.

“Zonde van de tijd en energie. Maar als je virtueel op huizenjacht kan gaan, kan er flink wat tijd bespaard worden. In het voordeel van de koper, maar ook in dat van de verkoper of de vastgoedmakelaar.”  

Filip Dewaele, CEO Dewaele Groep

Vijfhonderd panden

Dewaele Groep kiest daarom bewust voor de virtuele aanpak. Door kopers massaal de mogelijkheid te geven om hun keuze via virtuele huisbezoeken te maken, spelen ze een voortrekkersrol in het Vlaamse immolandschap. Sinds begin dit jaar sturen ze fulltime een fotograaf op pad om woningen en appartementen met een speciale 360°-camera te filmen.

Vandaag kunnen de eerste vijftig panden al via een virtuele tour bezocht worden. In de komende maanden moeten dat minstens vijfhonderd panden worden. Begin volgend jaar gebeurt allicht hetzelfde met de woningen en appartementen op de private huurmarkt.

Nieuwe hype

Verwacht wordt dat virtual reality dit jaar de nieuwe (immo)hype wordt en dat straks heel wat Vlamingen zo’n VR-bril in huis zullen halen. In afwachting van de grote doorbraak kunnen kopers die bij Dewaele Groep de vastgoedmarkt willen verkennen al een try-outexemplaar opvragen.

“Eens gestart, zullen ze vanuit hun zetel letterlijk het pand kunnen binnenstappen. Bezoekers zullen via hun VR-bril de mogelijkheid krijgen om zich voort te bewegen binnen het beeld, te stoppen, enkele zaken in detail te bekijken, van het ene verdiep naar het andere te gaan, enz. Als ze dan echt een goeie selectie gemaakt hebben, kunnen ze hun droomwoning in levende lijve gaan bekijken.”

Filip Dewaele

Dewaele Groep is vandaag de eerste vastgoedgroep in ons land die zo massaal virtuele bezichtigingen aanbiedt. Volgens Around Media, de start-up achter de nieuwe technologie, behoren ze zelfs wereldwijd tot de pioniers in vastgoedland.

“In de VS - en ook dichterbij - heb je al heel wat makelaars die een beperkt aantal huizen op deze manier aanbieden. Maar dat meer dan vijfhonderd panden zo bezocht kunnen worden, dat is echt wel nieuw.”

Thijs Morlion, co-founder Around Media

Voor de redactie:

Wil je zelf virtueel op huizenjacht gaan of met kopers spreken die het op deze manier aanpakken? Laat het ons weten.

 

Filip Dewaele

CEO Dewaele Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be