Vlaamse investeringsmaatschappij stapt mee in herontwikkeling vroegere Combori-site op Linkeroever

Stadsontwikkelaar Vooruitzicht wil samen met overheid creatieve innovatiehub creëren

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV stapt mee in de vennootschap van vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht die zal instaan voor de transformatie van de voormalige Combori-site op Linkeroever. Het doel is de site met de imposante hal te herontwikkelen tot een creatieve hotspot met woningen en ruimte voor innovatieve bedrijven in de stedelijke logi- en mobitech. Het vergunningsdossier zal op het einde van dit jaar klaar zijn voor indiening en ruimte creëren voor kleinschalige retail, een jeugdlokaal, een sporthal en een plek voor recreatie of cultuur.

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV gaat deel uitmaken van de vastgoedvennootschap Force Blue NV, eigendom van vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht, met als doel de bouw van een innovatieve woon- en werkplek op de voormalige Combori-site. De site - met een oppervlakte van meer dan 36.000 m² - ligt naast het stadsuitbreidingsproject Regatta, de nieuwe grootschalige woonwijk aan het Galgenweel op Linkeroever, eveneens een initiatief van Vooruitzicht.

De site met de imposante hal, in totaal meer dan 36.000 m² groot, ligt naast het stadsuitbreidingsproject Regatta, de nieuwe woonwijk aan het Galgenweel op Linkeroever.
De site met de imposante hal, in totaal meer dan 36.000 m² groot, ligt naast het stadsuitbreidingsproject Regatta, de nieuwe woonwijk aan het Galgenweel op Linkeroever.

Innovatiecampus

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘FAB181’ werd vijf jaar geleden goedgekeurd door de Antwerpse gemeenteraad en maakt de herontwikkeling van de site mogelijk tot een stedelijke werk- en woonlocatie. De site wordt gedomineerd door een imposante bakstenen hal van meer dan 27.000 m² die in 1962 werd opgericht door Polydoor Mintiens als 'COMptoir de BOulots et RIvets'. ​

“Vandaag is het gebouw vooral in gebruik als magazijn en vinden er recreatieve activiteiten plaats. De ligging en het gabarit van het gebouw bieden interessante mogelijkheden. We denken er in de eerste plaats aan om de plek om te vormen tot een innovatiecampus waar creatieve ondernemers en kennisinstellingen kunnen samenwerken aan de stedelijke mobiliteit en logistiek van morgen.” Nathalie Nieuwinckel, verantwoordelijke Acquisitie en Ontwikkeling bij Vooruitzicht

Meerwaarde bieden

Vooruitzicht houdt het projectmanagement voor de site in handen en zal later ook instaan voor de commercialisatie. Als aandeelhouder gaat PMV de site mee ontwikkelen.

“Het gaat om een groot en complex project met een innovatieve invulling voor een onderbenut gebied. Zeker bij de ontwikkeling en realisatie van het bedrijfsecosysteem kan PMV een meerwaarde bieden.” ​ Erwin Vrijens, hoofd vastgoed PMV

Voor de ontwikkeling van de innovatiehub werken de partners samen met prof. Alexander D’Hooghe, bekend als intendant voor de overkapping van de Antwerpse ring, die met zijn bureau ORG Permanent Modernity oplossingen zoekt voor complexe stedelijke vraagstukken. De architectuur wordt vormgegeven door de twee gerenommeerde architectenbureaus AWG Architecten en ORG Permanent Modernity.

“Het vergunningsdossier zal op het einde van dit jaar klaar zijn voor indiening. Intussen zal een communicatietraject worden uitgestippeld om zodra onze plannen af zijn, ze toe te lichten aan de buurt en om potentiële creatieve ondernemers warm te maken voor het project. Hiervoor zal in de onmiddellijke omgeving een pop-up infoplatform ingericht worden.” Nathalie Nieuwinckel, verantwoordelijke Acquisitie en Ontwikkeling bij Vooruitzicht
De hal van meer dan 27.000 m² werd in 1962 opgericht door Polydoor Mintiens als 'COmptoir de BOulots et RIvets'.
De hal van meer dan 27.000 m² werd in 1962 opgericht door Polydoor Mintiens als 'COmptoir de BOulots et RIvets'.

 

Over Vooruitzicht

Vooruitzicht zag het daglicht in Antwerpen, anno 1905. Het jubileum in 2005 stond niet alleen symbool voor soliditeit en duurzaamheid, maar ook voor flexibiliteit en creativiteit, waardoor het bedrijf vandaag aan de top staat in haar marktsegment. Als stedelijke projectontwikkelaar met zo’n 60 medewerkers, werkt Vooruitzicht hand in hand met een aantal geselecteerde partners om te bouwen aan een beter en bruisender Antwerpen en Vlaanderen. Vooruitzicht legt zich toe op grootschalige, stedelijke gebiedsontwikkelingen waar alle functies aan bod komen maar steeds met de nadruk op wonen. Vooruitzicht noemt zich dan ook “Bedenker van Buitengewone Buurten”, zij ontwikkelt gehele, nieuwe wijken of blaast verouderde buurten door herontwikkeling nieuw leven in.

Over PMV

PMV bouwt als investeringsmaatschappij aan een duurzame Vlaamse economie, de motor van onze welvaart en welzijn. Wij zijn de partner van ambitieuze ondernemingen en projecten, die inzetten op maatschappelijke impact en financieel rendement. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseert zij met en voor de overheid, en andere partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1,7 miljard euro in beheer.

Nathalie Nieuwinckel

Verantwoordelijke Acquisitie en Ontwikkeling, Vooruitzicht

Frank Kindt

Hoofd Communicatie, PMV

Bram Van Hemelryck

Sr pr-consultant, Bereal

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be