Vilvorder Pneus wordt tijdelijk omgetoverd tot ‘De Hangaar’ voor lokale buurtactiviteiten

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group stelt leegstaande site deze zomer ter beschikking aan GC Nekkersdal

Op de site van de voormalige bandencentrale Vilvorder Pneus - waar Antonissen Development Group binnenkort 38 nieuwe woningen zal bouwen - kunnen buurtbewoners deze zomer genieten van allerlei socio-culturele activiteiten. Alvorens de werken voor het woonproject Laurelle van start gaan, wordt de bestaande loods op de site namelijk omgevormd tot een culturele pop-up locatie ‘De Hangaar’. Zo worden er vanaf 1 juli filmavonden en -middagen, kindertheater en workshops georganiseerd door gemeenschapscentrum Nekkersdal uit Laken. De activiteiten zijn gratis en de organisatie wil ook kwetsbare groepen aanspreken en bereiken via lokale vzw’s.

De filmavond die aanstaande woensdag plaatsvindt in de loods aan de Gustave Schildknechtstraat is de eerste van vele activiteiten die deze zomer op de voormalige site van Vilvorder Pneus georganiseerd wordt. Van 1 tot en met 23 juli kunnen Brusselse jongeren en gezinnen er terecht voor tal van socio-culturele activiteiten.

“We willen de leegstaande site maximaal benutten alvorens we aan de werken van het woonproject beginnen. Veel gezinnen en jongeren hebben de voorbije maanden vaak binnen gezeten, soms in kleine woningen zonder tuin of terras. Dus wilden we iets voor hen doen, nu de zomervakantie voor de deur staat.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group 

Socio-culturele invulling

Er staan momenteel al 11 events gepland van diverse aard. Alle activiteiten zijn gratis, geïnteresseerden moeten zich enkel even inschrijven. Iedereen is welkom, maar de organisatie wil doelbewust kwetsbare groepen aanspreken via lokale vzw’s uit de buurt. In totaal kunnen telkens 40 mensen deelnemen aan de activiteiten. Er wordt een wachtlijst bijgehouden voor het geval de organisatie de capaciteit kan verhogen. 

‘s Middags worden er workshops, filmnamiddagen en theater georganiseerd voor de kinderen. En elke woensdagavond kunnen volwassenen er terecht om te genieten van een filmavond. Alle activiteiten zijn zowel geschikt voor Nederlandstalige als Franstalige deelnemers. Ten slotte wordt er op 11 juli ook een concert van Jaune Toujours gepland voor de muziekliefhebbers. 

“We zijn vanuit het gemeenschapscentrum voortdurend op zoek naar locaties in Brussel waar we activiteiten kunnen organiseren voor jong en oud. Het is een goede zaak dat de private sector zich hier ook voor engageert en dat Antonissen Development Group de site de komende maand voor ons ter beschikking stelt. We kijken ernaar uit om iedereen - en in het bijzonder kwetsbare groepen - een leuke zomer te bieden met tal van activiteiten. Dit alles rekening houdend met de nog steeds geldende veiligheidsmaatregelen, uiteraard.”

Timo Vantyghem, sociaal cultureel werker GC Nekkersdal

Het initiatief is een samenwerking tussen de publieke en private sector, georganiseerd door GC Nekkersdal: een gemeenschapscentrum uit Laken dat werkt voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Ze werken samen met vzw’s uit de buurt om mensen naar de evenementen te leiden. 

Groen woonproject

De werken op de voormalige Vilvorder Pneus-site starten in augustus. Er komen 38 innovatieve appartementen en 2 commerciële ruimtes. Eén van de meest opmerkelijke eigenschappen van het nieuwe woonproject - Laurelle gedoopt - is dat meer dan één derde van de site groen wordt. Maar liefst 977 vierkante meter, oftewel zo’n 35 procent van de totale oppervlakte. 

Het volledige programma is terug te vinden op https://www.nekkersdal.be/activiteiten-zoeken en inschrijven kan via mail info@nekkersdal.be of telefonisch 02 421 80 60.

 

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Hannelore Schmid

Bereal

Timo Vantyghem

Sociaal cultureel werker, GC Nekkersdal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be