Holding van familie Saverys investeert 40 miljoen euro via projectontwikkelaar Revive

Revive lanceert donkergroen vastgoedfonds dat 5.000 woningen zal ontwikkelen in binnen- en buitenland

Victrix, de familiale holding van Virginie Saverys, investeert 40 miljoen euro via de projectontwikkelaar Revive. 10 miljoen daarvan gaat meteen naar het nieuwe investeringsfonds “Revive Impact Fund”. Revive wil via een private plaatsing maximaal 300 miljoen euro ophalen bij institutionele investeerders en staat met de lancering van dit fonds voor de vijfde keer mee aan de wieg van een investeringsfonds voor residentieel vastgoed. Dit moet de grootste kapitaalronde tot nu toe worden voor de Belgische marktleider in reconversie.

Door de stijgende rente en toenemende verplichtingen voor kopers is er een groeiende vraag naar duurzaam en minder risicovol vastgoed. De Gentse projectontwikkelaar, intussen één van de grootste van ons land, zet nu de volgende stap naar duurzaam en ‘future proof’ vastgoed met de lancering van het Europees ‘Revive Impact Fund’. Het fonds is zopas opgericht met een startkapitaal van 30 miljoen euro ​ en heeft als doel om maximaal 300 miljoen euro op te halen bij institutionele investeerders en family offices. Naast Victrix en het management tekenden onder meer ook SPDG (Fam. Périer / D’Ieteren), Too'Gezer en Paverco (Fam. Verstraete) in.

Het Revive Impact Fund zal investeren in 20 tot 30 binnenstedelijke vastgoedontwikkelingen in België, Portugal en Polen, samen goed voor ruim 5.000 nieuwe woningen. Die zullen - net zoals de projecten EKLA in Brussel en Minerve in Edegem - aan de hoogste kwaliteitsnormen op vlak van duurzaamheid voldoen.

Donkergroen fonds

Bijzonder is dat het Revive Impact Fund zich als één van de weinige vastgoedfondsen in ons land schikt naar de donkergroene ‘artikel 9’-verplichtingen onder de Europese wetgeving rond duurzaamheidsrapportering (de ‘EU Sustainable Finance Disclosure Regulation’ of ‘SFDR’). Dat wil zeggen dat er in de beleggingsstrategie een aantal concrete duurzaamheidsdoelstellingen zijn bepaald. Zo worden fossiele brandstoffen geweerd en wordt ingezet op betaalbare huisvesting en sociale cohesie.

“Ondanks de volatiele vastgoedmarkt en de inflatie, liggen er nog veel opportuniteiten om future proof en duurzaam te bouwen. Dat het fonds zich naar de donkergroene categorie schikt toont opnieuw onze rol als voorloper en is zowat een unicum binnen de vastgoedsector. Het Revive Impact Fund biedt de betreffende investeerders dus de mogelijkheid om met een laag risico een duurzame impact te creëren.” - Nicolas Bearelle, Executive Chairman Revive

Victrix investeert 40 miljoen in het Revive-impactverhaal

In een eerste fase zetten verschillende familiale investeerders mee hun schouders onder de kapitaalronde. Zo pompt de familie Saverys 10 miljoen euro in het Revive Impact Fund via Victrix, de familiale holding van Virginie Saverys. Victrix verbindt zich in totaal met een investering van 40 miljoen euro en verwerft tevens een minderheidsparticipatie in Revive. De holding had eerder al geïnvesteerd in een van de fondsen van Revive.

“De waarden van Victrix en Revive zijn zeer gelijklopend en de ambities om samen impact te realiseren was de trigger om deze belangrijke stap te zetten. Victrix heeft 15 % verworven van Revive World, de topholding van de Revive groep, en onderschrijft een harde commitment van 40 miljoen euro. We willen daarmee het mooie verhaal van de voorbije 14 jaar verder ondersteunen en versterken.” - Basile Aloy, CEO Victrix

Deze nieuwe participatie past binnen de recente veranderingen in de aandeelhoudersstructuur van Revive. In 2019 werd Nicolas Bearelle de enige aandeelhouder en eind 2022 verwierf het negenkoppige leadershipteam 15% van de aandelen. Zo werd het management van Revive op lange termijn verankerd om de groeiambities te ondersteunen.

“Revive heeft vandaag 80 experts, is actief in drie landen en heeft sterke groeiambities. Het is dus het ideale moment om de groep te laten dragen door meerdere schouders. Dat het management mee kan profiteren van deze kans leek me een zeer logische eerste stap. De instap van Victrix als langetermijnpartner bevestigt dat onze strategie, gebaseerd op zeer duidelijke duurzaamheidsambities, haar vruchten afwerpt. We kunnen samen verder het verschil maken en de groei nog versterken.” – Nicolas Bearelle, Executive Chairman Revive

Nieuwe Advisory Board en fondsmanagementstructuur

Voor Revive is de lancering van dit nieuwe fonds de volgende stap in het internationale groeiverhaal van de afgelopen jaren. Die groei gaat gepaard met een versterking van de bedrijfsstructuur. Zo komt er een nieuwe Advisory Board die erop toeziet dat de projectontwikkelaar scherp blijft rond haar kernthema’s milieu, sociale integratie en goed bestuur, beter bekend als ESG. In de Advisory Board zetelen Piet Colruyt, Wouter Torfs, Walter Mastelinck, Basile Aloy, Sarah Parent (Go Forest) en Koen Schoors (Universiteit Gent).

Om het vijfde investeringsfonds te beheren, richtte de projectontwikkelaar de vennootschap Revive Fund Management op. De gespecialiseerde vennootschap staat in voor het beheer van het vastgoedfonds. Fréderic Collin, voormalig CFO bij Vicinity en TwentyTwo Real Estate, zal Revive Fund Management leiden en krijgt ondersteuning van Jan Suykens en Koen Hoffman als onafhankelijke bestuurders.

“Onze nieuwe managementstructuur laat ons toe het beheer van private investeringsfondsen verder uit te bouwen en onze internationalisering te versnellen. Frédéric Collin is met zijn ervaring in het beheren van een AIFM business en als echte Reviver de persoon bij uitstek om aan het hoofd van deze vennootschap te staan.” – Alexandre Huyghe, CEO Revive

Perscontact

Anna Lauwaerts

PR Consultant, Bereal


Over Revive

Revive is een buitenbeentje onder de projectontwikkelaars. Elke dag werkt ons team van >80 medewerkers aan een totaal nieuwe visie op stedelijke (her)-ontwikkeling in België, Polen, Portugal, ... Bij Revive ontwikkelen we buurten die een kwalitatief en duurzaam alternatief bieden in een stedelijke context. Wonen, werken, genieten, ... in de stad, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We leggen hierbij een grote focus op het collectief en openbaar domein om op deze manier de leefbaarheid en sociale cohesie te verbeteren.

Alle Revive buurten zijn klimaatneutraal in gebruik en ook tijdens het bouwproces wordt de klimaatimpact geminimaliseerd. Daarnaast zetten we in op lokale energievoorziening en optimaal waterbeheer. Bovendien investeert Revive in het verhogen van de biodiversiteit en in infrastructuur om het fysieke en mentale welbevinden van de bewoners te verbeteren. Op deze manier trachten wij levendige buurten te creëren waar het aangenaam wonen is.

Als erkenning voor onze duurzame en transparante aanpak, werden we in 2012 als eerste Belgische bedrijf bekroond met het B-Corp-label: het meest objectieve bewijs dat een bedrijf zijn sociale en ecologische doelstellingen minstens even belangrijk vindt als winst maken.

Ontdek meer op: www.revive.be

Alexandre Huyghe en Nicolas Bearelle
Alexandre Huyghe en Nicolas Bearelle

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be