Verplichting mondmaskers: Wijnegem voorziet 2.500 reservemaskers voor shoppers

Wijnegem - Shop Eat Enjoy zal vanaf morgen 2.500 wegwerp mondmaskers voorzien voor shoppers die hun exemplaar zijn vergeten of waarvan het masker plots stuk is geraakt. Op die manier kunnen shoppers met een gerust hart naar het winkelcentrum afzakken. Voor elk masker wordt een halve euro aangerekend, die integraal wordt doorgestort aan een goed doel.

Vanaf morgen, zaterdag, is het verplicht om een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist. Ook Wijnegem past daarom zijn veiligheidsvoorschriften aan.

“Concreet passen we al onze informatieborden en -affiches aan en krijgen onze veiligheidsmensen de opdracht om uit te kijken dat iedereen de voorschriften opvolgt. Indien een shopper ons centrum zonder mondmasker wil binnen komen, zullen we hem of haar er vriendelijk op attent maken dat er een verplichting is. Mocht de shopper geen mondmasker ter beschikking hebben, dan kan hij of zij voor een halve euro ééntje aankopen bij ons. Dat geld wordt integraal doorgestort naar een goed doel.”

Katrien Geysen, Shopping Center Manager van Wijnegem

Het shopping center gaat er wel vanuit dat het overgrote gedeelte van de shoppers op de hoogte is van de nieuwe maatregelen van de federale regering en bijgevolg zelf een mondmasker bij zich zal hebben. Ook via de website, social media en nieuwsbrieven zullen klanten op de hoogte gebracht worden van de nieuwe maatregel.

Katrien Geysen

Shopping Center Manager, Wijnegem

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be