Vergunning herontwikkeling oude Green Plaza gebouw goedgekeurd

Meer dan de helft van de appartementen al verkocht nog voor start van de sloopwerken

De kogel is door de kerk: de bouwvergunning voor de herontwikkeling van het voormalige Green Plaza gebouw in Antwerpen is goedgekeurd. Hoewel de werken pas in het najaar van start gaan, kan het nieuwe woonproject aan de Generaal Lemanstraat al op heel wat interesse rekenen. Meer dan de helft van de woningen en appartementen van Grand Yard - de nieuwe naam voor het project - is al verkocht. Het oude Green Plaza gebouw maakt plaats voor 114 appartementen, vier woningen en zes commerciële ruimtes. Vastgoedontwikkelaar Antonissen Development Group wil er bovendien een ‘slim’ woonproject van maken: elk appartement krijgt een domotica-pakket. Zo kunnen de bewoners alles bedienen via de smartphone, van de verlichting, over de verwarming en de muziek tot zelfs het openen van de voordeur.

Tegen eind 2021 komt er op de hoek van de Generaal Lemanstraat en de Doornelei een nieuw woonproject bij, op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Vastgoedontwikkelaar Antonissen Development Group heeft er zopas de bouwvergunning verkregen voor de herontwikkeling van het oude Green Plaza gebouw. Het gebouw wordt volledig gestript en omgetoverd tot 114 appartementen, vier woningen en zes commerciële ruimtes. 62 van die appartementen en woningen - zo’n 52 procent dus - zijn al verkocht, en dat terwijl de sloopwerken pas in het najaar van start gaan.

Volgens de ontwikkelaar is het succes voor een groot deel mee te danken aan de populariteit van Berchem, die ervoor zorgt dat de vastgoedmarkt sterk groeit. Vorig jaar stegen de prijzen er nog met 4,7 procent, de tweede grootste stijging van alle Antwerpse wijken.

“In Berchem zit de vastgoedmarkt enorm in de lift. Kopers weten daarom dat de waarde van hun appartement de komende jaren alleen maar zal toenemen. Bovendien speelt ook de strategische ligging van het project een grote rol: het ligt op vijf minuten fietsen van het treinstation, vlakbij de ring van Antwerpen én op fietsafstand van het centrum.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Daarnaast blijkt de populariteit ook uit de verdeling tussen toekomstige bewoners en investeerders. Maar liefst twee op de drie appartementen in het gebouw zijn verkocht aan mensen die er zelf gaan wonen, en maar één derde aan eigenaars die hun appartement zullen verhuren.

“In de meeste nieuwbouwprojecten is die verdeling net omgekeerd, namelijk meer verhuurders dan toekomstige bewoners. Dat dit hier niet het geval is, toont aan dat de buurt gepercipieerd wordt als een aangename locatie om te wonen en het is tegelijk ook goed nieuws voor de investeerders. Want zo staan er niet plots tientallen appartementen op hetzelfde moment te huur. Dus geraken de appartementen sneller verhuurd, met minder leegstand tot gevolg.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Domotica

Qua architectuur kiest Antonissen Development Group voor een art-decostijl, die past binnen het klassieke karakter van de buurt. Hoewel die art-decostijl bijna 100 jaar oud is - uit de jaren twintig van de vorige eeuw - is het interieur en de technologie van het gebouw dat allerminst. Elk appartement krijgt er namelijk een domotica-pakket. Zo kunnen de toekomstige bewoners bijvoorbeeld met hun smartphone de verlichting bedienen, alsook de verwarming, het muzieksysteem en zelfs de beveiligingsfuncties.

“Op deze manier creëren we een perfecte balans tussen de wensen van de bewoners en de buurt. Niemand ziet graag een hypermodern gebouw tussen traditionele herenhuizen. Maar iedereen wil wel zo comfortabel mogelijk wonen. Daarom integreren we in al onze woningen slimme technologie. Zo kan je bijvoorbeeld alle apparatuur automatisch uitschakelen op het moment dat je de deur achter je toe trekt, of diezelfde deur voor een bezoeker openen via je smartphone, wanneer je niet thuis bent.” Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Expositieruimte voor studenten De! Kunsthumaniora

Momenteel stelt de projectontwikkelaar het Green Plaza gebouw ter beschikking van de tegenovergelegen kunsthumaniora. Tot en met 24 juni organiseert De! Kunsthumaniora er verschillende toonmomenten voor de eindwerken van een 75-tal studenten van de opleiding Beeldende Kunsten.

“In juni ervaren we als kunsthumaniora altijd een enorm ruimtegebrek vanwege onze toonmomenten, met eindwerken die veel plaats innemen. Daarom moeten we steeds noodgedwongen op zoek naar een externe locatie. Het Green Plaza gebouw vlakbij de school is dus een geschenk uit de hemel. Bovendien krijgen we enorm veel vrijheid: gaten in de muur boren, delen van de muren, vloeren of het plafond beschilderen, ... het is allemaal geen probleem.” Ann Cornelis, Coördinator Beeldende Kunsten bij De! Kunsthumaniora

Na de toonmomenten van De! Kunsthumaniora zullen in het najaar de sloopwerken van start gaan. Toekomstige bewoners zullen zich tegen eind 2021 in hun nieuwe stek kunnen nestelen.

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be