Vastgoedpionier Quares stoomt zich klaar voor maatschappelijke uitdagingen

Vastgoedgroep hertekent bedrijfstop en krijgt als eerste een Chief of Innovation

  • Vastgoedgroep Quares schakelt een stevige versnelling hoger in het klaarstomen van de groep voor de toekomst. Zo zal het bedrijf, dat in vastgoedmiddens bekend staat als een pionier, meer dan ooit tevoren inzetten op innovatie, digitalisering en duurzaamheid.

  • Deze transitie wordt in handen gelegd van een directiecomité dat het bedrijf al jaren door en door kent. Siham Rahmuni, voormalig Finance & HR director, wordt de nieuwe CEO van de groep. Daarnaast krijgt het bedrijf als eerste in de Belgische vastgoedsector een Chief of Innovation (CINO), net zoals er ook een Chief Operating Officer (COO) wordt aangesteld.

  • De partners Herman Du Bois en Freddy Hoorens zullen focussen op de eigen vastgoedfondsen, een belangrijke hoeksteen voor de verdere uitbouw van Quares.

  • Anneleen Desmyter, één van de Quares-oprichters, verlaat het bedrijf in de beste verstandhouding en kiest voor een nieuwe uitdaging.

Toen Quares in 2005 werd opgericht, bestond het bedrijf uit nauwelijks tien medewerkers. Vijftien jaar later is de organisatie uitgegroeid tot een belangrijke speler met meer dan 70 medewerkers en intussen actief in de Benelux. Het bedrijf is vandaag klaar om alweer een nieuwe fase in te luiden. En dat is nodig, want de vastgoedsector staat voor een waar kantelpunt.  

Innoverend kennisbedrijf

Quares kiest uitdrukkelijk voor het innovatieve pad, door onder meer in te zetten op digitalisering en automatisatie.

Bovendien introduceert de vastgoedgroep voor hun professionele vastgoedportefeuille ook de Quares Energy Monitoring Tool. Daarmee zal ze de energieproductie- en consumptie van panden actief kunnen monitoren en zo tot liefst 30 procent energie besparen. Met dergelijke innovaties wil de vastgoedgroep zich uitdrukkelijk richten op de noden van een veranderende vastgoedmarkt. 

Vanaf vandaag wil Quares zich sterker als kennisbedrijf in vastgoed profileren, niet enkel als uitvoerend dienstverlener op korte termijn, maar eveneens als partner op lange termijn door het aanbieden van “as a service” modellen en verschillende investerings- en vastgoedfondsen.

Dit is enkel mogelijk door alle expertise binnen de groep te bundelen. Daarom investeren ze in de groei van hun experten via de verdere uitbouw van de Quares Academy. Daarin krijgen medewerkers extra opleiding en innovatietraining zodat ze zich zowel intern als extern kunnen profileren als de vastgoedexpert.

Nieuw directiecomité

Samen met de vernieuwende positionering in de markt past de Belgische vastgoedpionier ook haar organisatie- en managementstructuur aan. Zo komt er een nieuw directiecomité, waarbij Siham Rahmuni wordt aangesteld als nieuwe CEO. De 34-jarige Siham behaalde voor de zomer haar Master in de Rechten, maar is intussen al acht jaar aan de slag als Finance & HR Director bij Quares. 

“De belangrijkste drijfveer voor deze operatie is om de organisatie af te stemmen op de veranderende behoeften en verwachtingen binnen de maatschappij. Er is nood aan innovatie, digitalisatie en verduurzaming van de vastgoedsector. Alleen daardoor kunnen we de behoeften van de nieuwe generatie/veranderde wereld tegemoetkomen. We zijn altijd een pionier geweest en willen dit op deze manier ook blijven. Zo kunnen we met z’n allen Quares verder uitbouwen tot een vastgoedgroep die voorbereid is op de toekomst.”

Siham Rahmuni, CEO 

Om daaraan invulling te geven stelt de - van origine Antwerpse - vastgoedgroep als eerste binnen de sector een Chief of Innovation (CINO) aan.

“We kunnen ons niet voorbereiden op een veranderende vastgoedwereld, als we zelf niet meegaan in deze transformatie. We staan in de vastgoedsector voor grote maatschappelijke en technologische uitdagingen. Groter dan de meesten durven denken of vermoeden. We willen onze dienstverlening én onze medewerkers hierop dan ook ten gronde voorbereiden.”

Bart De Smedt, Chief of Innovation 

Naast Bart De Smedt als Chief of Innovation zal Sonny Catelin het directiecomité vervolledigen. Sonny, die al veertien jaar voor Quares werkt, wordt aangesteld als COO en krijgt de operationele leiding over alle business lines van Quares. 

“De aandacht van onze medewerkers moet maximaal gaan naar kwaliteit en meerwaarde voor onze klanten. Door onze basisprocessen te ondersteunen met digitale oplossingen zoals RPA (Robotic Process Automation), maken we het mogelijk om focus te houden op de kennisorganisatie.” 

Sonny Catelin, COO

Oprichters

In dezelfde ijver om het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, wordt ook de rol van de drie oprichters van Quares herzien. Herman Du Bois en Freddy Hoorens zullen zich voortaan focussen op business development en de verdere uitbouw van de fondsen, waaronder Quares Student Housing en Quares Sustainability Initiative. Anneleen Desmyter kondigde vrijdag haar vertrek aan binnen de groep. Zij verkoopt haar aandelen in alle vriendschap aan haar partners van het eerste uur. 

“Natuurlijk laat ik Quares met pijn in het hart achter. Maar ook met trots omwille van de sterke organisatie die er vandaag staat en de mooie toekomst die het bedrijf tegemoet gaat. Dit is voor mij het moment om een nieuwe uitdaging binnen de vastgoedsector aan te gaan.”

Anneleen Desmyter

De transitie is een logische evolutie binnen Quares .Zo zetten de bestaande fondsen volledig in op duurzaamheid en de wijzigende behoefte  binnen de vastgoedmarkt. Het Quares Sustainability Initiative trekt volop de duurzame kaart door het klimaat voorop te stellen. 

“Door het ter beschikking stellen van middelen voor energieefficiente  of hernieuwbare energie projecten, gekoppeld aan een totale ontzorging. Dit laat de desbetreffende bedrijven toe dergelijke investering naar voor te trekken zonder hun focus op hun core-business te verliezen.“

Freddy Hoorens, partner bij Quares

Quares Student Housing focust op studenten en young professionals door in te spelen op de wensen van de Generatie Z.

“Generatie Z, de twintigers van vandaag, is een generatie die steeds luider op de vastgoeddeur klopt en bijzonder hoge eisen heeft op het vlak van nieuwe technologie en klimaatvriendelijke oplossingen. En vooral: ze zullen de komende jaren massaal op huizenjacht gaan en alleen genoegen nemen met slimme en duurzame woningen.”

Herman Du Bois, partner bij Quares 

 

Quares Vastgoedgroep werd opgericht in 2005 door Herman Du Bois, Freddy Hoorens en Anneleen Desmyter. Quares Vastgoedgroep telt op vandaag meer dan 70 medewerkers, verspreid over 6 kantoren in België in de steden Antwerpen, Brussel, Mechelen en Sint-Niklaas. Daarnaast heeft Quares Vastgoedgroep ook kantoren in Amsterdam en Luxemburg. Quares Vastgoedgroep wil verder inzetten op digitalisering, innovatie en duurzaamheid om op die manier haar rol als kennisorganisatie en vastgoedpionier te blijven waarmaken vanuit al haar business lines en eigen vastgoedfondsen. 

Siham Rahmuni

CEO, Quares

Sonny Catelin

COO, Quares

Bart De Smedt

CINO, Quares

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be