Realty 2023: bekendmaking thema en programma

De ultieme ontmoetingsplaats voor (inter)nationale vastgoedexperten

De gekende vastgoedbeurs Realty vindt plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 september in Brussel en is reeds toe aan haar 15de editie. Na het succes van vorig jaar strijkt Realty voor de derde keer op rij neer in het iconische ‘Gare Maritime’ om daar het kruim van de vastgoedwereld bij elkaar te brengen. “Realty is een niet te missen event voor alle professionals die enigszins met de vastgoedsector in contact komen. Met een beurs van 2 dagen, 2.000 bezoekers, 21 inspirerende conferenties en 100 sprekers belooft het een boeiende editie te worden waar we meer dan ooit inhaken op actuele thema’s”, klinkt het bij Nele Verhaeren, Managing Director Realty. Ook architectuur krijgt de volle aandacht met onder meer een eigen paviljoen én de komst van internationaal gerenommeerde (landschaps)architecten zoals Giulia Frittoli (BIG Copenhagen) en Bas Smets.

Traditiegetrouw komen vastgoedprofessionals van België en Luxemburg in de derde week van september samen op de vastgoedbeurs Realty. Gedurende twee dagen worden uitdagingen in onze samenleving met betrekking tot het vastgoed aangekaart onder de vorm van conferenties. Burgemeesters, schepenen Ruimtelijke Ordening, bouwpromotoren, vastgoedmakelaars, architecten, vastgoedexperten, academici en investeerders zijn er traditiegetrouw dan ook aanwezig. Dit jaar vindt de beurs plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 september in ‘Gare Maritime’ op de Tour & Taxis site in Brussel.

“Gare Maritime is in onze ogen dé geschikte locatie om een vastgoedbeurs te laten plaatsvinden. Je bevindt je niet alleen in de Europese hoofdstad, maar het gebouw is ook nog eens een indrukwekkend geslaagd renovatieproject van een iconische site, ​ een schoolvoorbeeld qua duurzaamheid en voorbeeld naar mixed used ontwikkeling. Laat dat nu net de zaken zijn waar de vastgoedwereld van vandaag en bijgevolg het thema van deze beurs op inspelen.” Nele Verhaeren, Managing Director Realty

Doelstellingen 2050

Het centrale thema van dit jaar ‘Milestones - How will we live in 2050?’ laat al vermoeden dat de focus dit jaar ligt op hoe wij in de (nabije) toekomst zullen wonen, leven, werken. Want hoe we over 3 decennia gaan wonen, zal direct te linken zijn aan de huidige klimaatdoelstellingen van 2050 die vandaag al dichterbij zijn dan velen denken. Het werd reeds vaker gezegd door tal van vastgoedexperten: ons vastgoedpatrimonium moét duurzamer worden. En of we goed op weg zijn? Dat zou je denken door alle technologische ontwikkelingen en maatregelen die ons worden opgelegd. Vragen als ‘hoe zullen we duurzaam én betaalbaar kunnen wonen?’, ‘hoe creëren we de synergie tussen verschillende gebouwen en verschillende wijken?’, etc. zullen door nationale en internationale sprekers beantwoord worden. ​

Innovatie, architectuur en jong talent

Wat nieuw is tijdens deze editie, is onder andere een focus op de jonge generatie. We betrekken verschillende universiteiten (KULeuven, VUB, ULB, St Louis) om hun laatste onderzoeken voor te stellen. Er is aandacht voor het innovatieve aspect en smart solutions in het vastgoed in ‘the Innovation section’, in samenwerking ProptechLab, én er komt een architectenpaviljoen.

“Architectuur is sterk verweven met het verduurzamen van ons vastgoed. De cohesie tussen gebouwen bereik je door het afstemmen op de behoeften van de mensen die er leven. Zo zijn er onder meer conferenties over de nieuwste materialen en technieken, over het renoveren van iconische gebouwen, over de visie van Saoedi-Arabië op duurzaamheid", geeft Kristiaan Pauwels, Content Manager van Realty mee.

Hierover zullen internationaal gerenommeerde namen zoals Benjamin Melcher van het Siemensstadt project team en (landschaps) architecte Giulia Frittoli hun visies delen tijdens één van de 21 conferenties. Sinds 2019 leidt deze laatste het project rond de ‘Toyota Woven City’ dat onderzoekt hoe nieuwe technologieën de toekomst van onze steden zullen vormgeven en dit alles in het kader van mobiliteit, duurzaamheid en menselijke interactie.

Ook Belgische politici en vastgoedexperten nemen tijdens de twee dagen durende beurs graag het woord over verschillende onderwerpen. Gaande van de Brusselse burgemeester Philippe Close tot Nawal Ben Hamou, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Maar even zeer Philip Neyt, Stéphan Sonneville, Ans Persoons, Bas Smets, Pascal Leboucq, Jean-Marie Dedecker, etc.

“Tal van sprekers én bezoekers komen er samen om te praten over de boeiende vastgoedsector die van elke uitdaging een opportuniteit wil maken. Het is een goedgevuld en kwalitatief programma. En dat allemaal gebundeld op twee dagen. De bedoeling is dat de mensen die er samen komen elkaar op een korte tijd kunnen inspireren, ervaringen uitwisselen en kunnen netwerken.” Emmanuelle Cortvriendt, verantwoordelijke Partnership Realty

Easyfairs – de organisatie achter Realty – geeft aan dat zij meer dan ooit voelen dat beurzen terug zijn van weg geweest en dat de nood van fysieke netwerkingsmomenten en inspirerende sessies hoog is bij zowel de consument als B2B. Dit vertaalt zich ook in een succesvolle ticketverkoop van Realty.

Partners die reeds intekenden zijn: Atenor, Banimmo, Bopro, Brussels Capital Region, Chapps, Colliers, Cordeel, Eaglestone, Interoffices, Kodehyve, Nextensa, PMV, PriceHubble, PropTechlab, Proximus, Regie der gebouwen, Syndic.be, TPF Engineering, Treex en UPSI/BVS-YUB, Visit Brussels, Workero. ​

Realty is uniek in België. Het biedt een combinatie van een inspirerend en leerrijk aanbod aan conferenties en talloze mogelijkheden om te netwerken en waar ideeën en ervaringen uitgewisseld worden.

 

Nele Verhaeren

Managing Director, Realty (Easyfairs Belgium)

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be