Van Breda Immo Consult sluit exclusief partnership met REALIS als antwoord op toenemende vraag naar investeringsvastgoed

Bank Van Breda biedt via haar dochterbedrijf, Van Breda Immo Consult, investeerders de mogelijkheid om na screening te kiezen voor investeringsvastgoed van onafhankelijke expert

Bank Van Breda en REALIS, expert in residentieel investeringsvastgoed, slaan de handen in elkaar om vermogende Belgen te begeleiden wanneer ze in bakstenen willen investeren. De bank richtte daarom Van Breda Immo Consult op, zeg maar een nieuwe vastgoedtak die exclusief samenwerkt met REALIS voor residentieel nieuwbouw investeringsvastgoed. REALIS screent jaarlijks tientallen nieuwbouwprojecten, gespreid over heel België in diverse niches, om die vervolgens te kneden tot slimme vastgoedinvesteringen. Het strategisch partnership komt er in eerste instantie omdat almaar meer Belgen op zoek zijn naar rendabele, veilige en zorgeloze vastgoedoplossingen voor hun vermogen. Beide spelers spreken van een partnership, maar benadrukken ook hun onafhankelijke positie.

Na een kennismaking van meer dan een jaar werd het recent zowel voor Bank Van Breda als voor REALIS duidelijk dat het tot een samenwerking moest komen. Beide delen hetzelfde DNA. En hoewel REALIS onder haar cliënteel ook tal van goede huisvader-spaarders uit alle lagen en beroepen telt, delen ze ook een gelijkaardig cliënteel met Bank Van Breda, zijnde ondernemers en vrije beroepers. Precies voor die doelgroep willen beiden nu nog meer op elkaar inhaken en duidelijk maken dat ze een totaaloplossing aanbieden: van bancaire diensten over financiële beleggingen tot nu dus ook betrouwbare all-in vastgoed investeringsoplossingen bij REALIS.

Om dat waar te maken, richtte Bank Van Breda recent Van Breda Immo Consult op, dat klanten specifiek vastgoedadvies op maat geeft. Voor het cliënteel dat bewust voor een goed samengestelde investeringskorf kiest, kan deze voortaan doorverwijzen naar REALIS. Die laatste teert intussen op 23 jaar ervaring in investeringsvastgoed en staat naast haar pioniersrol in o.a. studenten- en zorgvastgoed bekend om haar strenge selectie van vastgoedprojecten. REALIS wordt dan ook hoe langer hoe meer beschouwd als een onafhankelijke Private Real Estate Investment Advisor, vergelijkbaar met een klassieke vermogensplanner maar dan voor het vermogen dat bij voorkeur in residentieel vastgoed investeert.

Onafhankelijk advies

Voor beide partijen is hun onafhankelijke rol in de samenwerking van groot belang. Klanten moeten kunnen blijven rekenen op het beste advies, los van eender welk partnership, zo luidt het.

“Onze missie is ervoor zorgen dat ondernemers en vrije beroepen zich kunnen focussen op wat er echt toe doet en dus moeten ze ten volle op ons onafhankelijk advies kunnen rekenen”, zegt Dirk Wouters, voorzitter van het directiecomité van Bank Van Breda.  “Wij geven advies vanuit een totaalplaatje, waarbij we verschillende partners hebben. Delen Private Bank is daar één van. Maar als het over residentieel nieuwbouw vastgoed gaat, is dat voortaan Realis. Dat doen we heel bewust, want als er iets goeds bestaat, moeten we het niet zelf willen uitvinden.”

Beide partijen staken in hun partnership bewust een zekere exclusiviteit: REALIS heeft zo enkel Bank Van Breda als bank in haar partnernetwerk. Van Breda Immo Consult op haar beurt werkt voor nieuw investeringsvastgoed enkel samen met REALIS. Los van deze verregaande samenwerking trekt Van Breda zelf ook nog de kaart van meer klassiek bestaand vastgoed via een netwerk van aankoopmakelaars, iets wat het in het verleden ook al deed. REALIS stelt dan weer haar all-in nieuwbouwaanbod ook ter beschikking aan haar groeiend netwerk van onder meer makelaars en investeringsadviseurs.

Veilig, rendabel, zorgeloos

Bank Van Breda trekt als totaal vermogenspartner voor haar cliënteel heel bewust de kaart van investeringvastgoed. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat almaar meer klanten in de richting van “slimme” bakstenen kijken - voor wie dit wenst in combinatie met een financiering als hefboom.

“De Belg heeft nu eenmaal een baksteen in de maag en meer dan eens krijgen we vragen over vastgoedinvesteringen. Wij hebben dan de reflex om het totaalplaatje te bekijken”, aldus Peter Vanherck van Van Breda Immo Consult. “Hoe ziet het vermogen eruit, zowel professioneel als privé, en hoeveel vastgoed zit er al in? Dat is de spiegel die we voorhouden, waarbij we wijzen op de opportuniteiten, maar ook op de risico’s. Finaal is het dan aan de klant om de keuze te maken die het best bij hem of haar past.”

Dat Bank Van Breda voor een strategisch partnership met REALIS opteert, heeft onder meer te maken met het gelijklopend DNA waarbij de lange termijnrelatie met de klant voorop staat. "Drie parameters primeren al jarenlang bij onze manier van werken", zo stelt Peter Vanmaldeghem, founder en CEO van REALIS: veilig, rendabel en zorgeloos.

“Wij hebben een waaier van projecten in portefeuille en staan onafhankelijk in de markt. Dat betekent dat we elk project van de meest uiteenlopende projectontwikkelaars zeer grondig kunnen screenen om een realistische selectie te maken van wat een goede prijs-kwaliteitverhouding is voor een langetermijninvestering”, aldus Vanmaldeghem. “Dat kunnen we waarmaken door qua aanbod ruim te spreiden, over regio’s en niches heen. Bovendien wordt er niet geopteerd voor spectaculaire rendementen, maar willen we ze in eerste instantie kunnen waarmaken. Dat is wat voor investeerders primeert, de “REALIS” realistische aanpak.”

Het partnership tussen REALIS en Bank Van Breda loopt warm sinds de zomer en resulteerde intussen al in talrijke geslaagde investeringen.

Dajo Hermans

Co-CEO en Partner, Realis

Peter Vanherck

Immo Consultant, Van Breda Immo Consult

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be