Topman AG Real Estate aan het roer van beroepsvereniging van de vastgoedsector

Serge Fautré verkozen tot nieuwe voorzitter van UPSI-BVS

Serge Fautré, CEO van vastgoedmaatschappij AG Real Estate, is verkozen tot de nieuwe voorzitter van UPSI-BVS. De Beroepsvereniging van de Vastgoedsector vertegenwoordigt de vastgoedontwikkelaars, verkavelaars en -investeerders in ons land, goed voor zo’n 40.000 jobs en een jaarlijkse belastingbijdrage van bijna 6 miljard euro. De problematiek rond het vergunningenbeleid, de onrechtmatige beroepen en de rechtsonzekerheid worden de belangrijkste speerpunten van de nieuwe voorzitter.

                                                                            ***

De 56-jarige Serge Fautré is geen onbekende in het Belgische vastgoedlandschap. In 2002 stond hij aan het hoofd van investeringsmaatschappij Cofinimmo, de enige vastgoedgroep uit de Bel20. In 2012 maakte hij de overstap naar AG Real Estate, de vastgoeddochter van de grootste Belgische verzekeringsgroep AG Insurance en meteen ook één van de grootste vastgoedspelers in ons land. Als CEO is hij er onder meer de drijvende kracht achter het project ‘Scholen Van Morgen’, dat samen met de Vlaamse regering voor de bouw en het onderhoud van 200 scholen moet zorgen.

Gisterenavond verkoos de Raad van Bestuur van UPSI-BVS Fautré als nieuwe voorzitter. De sectororganisatie vertegenwoordigt naast logistiek vastgoed maar liefst 85 procent van de kantorenmarkt, 60 procent van het winkelvastgoed en 40 procent van de woningmarkt in ons land. De leden behoren tot de grootste jobcreators van ons land. Ze staan voor 40.000 banen en een jaarlijkse belastingbijdrage van 5,7 miljard euro.

“Meer dan ooit willen we als vastgoedsector onze maatschappelijke rol ten volle uitspelen. We blijven daarom sterk inzetten op een constructieve samenwerking met de overheid en een verdere professionalisering van de sector."

Serge Fautré

Vergunningenbeleid en rechtszekerheid

De kersverse voorzitter wil er alles aan doen om in ons land opnieuw meer ruimte te creeëren voor ambitieuze vastgoedprojecten. Daarvoor dringt onder andere een snellere afhandeling van vergunningen zich op en zet hij de stortvloed aan onrechtmatige beroepen op de agenda, net zoals de nood aan rechtszekerheid.

Naast de verkiezing van Serge Fautré werden gisterenavond ook een nieuwe 27-koppige Raad van Bestuur verkozen. Stephane Verbeeck, Bernard Piron en Stephan Sonneville werden aangesteld als de nieuwe vicevoorzitters van respectievelijk Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Olivier Carrette, al bijna 8 jaar de sterkhouder achter de sectororganisatie, werd opnieuw herverkozen als gedelegeerd bestuurder.

Tot slot wenst UPSI-BVS uitdrukkelijk uittredend voorzitter Etienne Dewulf van harte te bedanken voor de geslaagde samenwerking tijdens de voorbije vijf jaar.

Olivier Carrette

Gelegeerd bestuurder, UPSI-BVS

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be