The Grand-ontwikkelaar VDD Project Development zoekt vakantiefoto's uit periodes “Le Grand Hôtel” en “White Residence”

VDD Project Development, de erfgoedontwikkelaar van het baanbrekende herbestemmingsproject ‘The Grand’ in Nieuwpoort, heeft een publieke oproep gelanceerd. De ontwikkelaar roept op om oude vakantiefoto’s die zijn genomen tijdens de periodes dat het gebouw bekend stond als “Le Grand Hôtel” of “White Residence”. Binnenkort zal de fascinerende geschiedenis van The Grand namelijk worden gepresenteerd in een unieke historische tentoonstelling op de werf langsheen de Zeedijk.

Het beschermde gebouw werd in 1929 voltooid en stond als ‘Le Grand Hôtel’ symbool voor de glorieperiode in de geschiedenis van het Belgische kusttoerisme. Vanaf de tweede helft van de 19de eeuw tot aan de vooravond van WOI maakte het hotel de evolutie mee van een elitair en luxueus kuurgebeuren naar een meer toegankelijk en grootschalig toerisme voor de Belgische én buitenlandse burgerij.

Le Grand Hotel
Le Grand Hotel

Na de turbulente Tweede Wereldoorlog werd ‘Le Grand Hôtel’ tussen 1958 en 1963 omgevormd tot een vakantieresidentie en herdoopt tot ‘White Residence’. Ondanks het verval ontving de ‘White Residence’, tot de sluiting zo’n vijf jaar geleden, ieder jaar duizenden grote families die kwamen genieten van de Belgische kust.

The White Residence
The White Residence

Om de nieuwe toekomst van deze historische erfgoedparel te vieren, vraagt VDD Project Development mensen om vakantiefoto's te delen die zijn genomen tijdens de 'Le Grand Hôtel' of 'White Residence' periode van het gebouw. De historische expo zal op een prachtige manier laten zien hoe het gebouw evolueerde van een prestigieus hotel naar een vakantieresidentie voor grote families. Een selectie van de meest unieke, ingezonden vakantiefoto’s zal worden tentoongesteld, alsook later worden opgenomen in het ‘The Grand’ boek, een naslagwerk over de herbestemming van dit iconische gebouw.

"We zijn op zoek naar kostbare momentopnames die de geest van het monument vastleggen, of het nu gaat om ongeziene taferelen uit de hotelperiode of sfeerfoto’s van families die genieten van hun vakantie in de “White Residence”. We willen de verhalen en prachtige herinneringen van degenen die deel uitmaken van de rijke geschiedenis van het pand, delen met iedereen die een bezoek brengt aan Nieuwpoort en The Grand”."
Johan Vandendriessche en Thibaut De Vos, Managing Partners bij VDD Project Development.

Foto's kunnen tot 19 juli worden gemaild naar info@thegrand.be of per post worden gestuurd naar Sint-Jakobsstraat 70, 8000 Brugge. Voor meer informatie over The Grand en VDD Project Development, kunt u terecht op www.thegrand.be en www.vddprojectdevelopment.com.

The Grand - VDD Project Developments
The Grand - VDD Project Developments

Thibaut De Vos

Managing Partner, VDD Project Development

Jules Fremaut

PR Consultant Bepublic Group

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be