Talent gezocht voor derde bootcamp van grootste Antwerpse vastgoedmakelaar

Om toptalent aan te trekken, heeft Heylen Vastgoed met zijn ‘bootcamp’ een bewezen succesformule: een cursus van 10 dagen waarin vastgoedmakelaars in spe juridische en technische uitleg krijgen, salestraining volgen én zelfs meteen in de praktijk worden getest. Voor de grootste vastgoedmakelaar van Antwerpen is het al de derde keer dat ze de bootcamp organiseren en zo vastgoedtalent snel wil klaarstomen voor de job.

Met populaire tv-programma's als Blind Gekocht en Huis Gemaakt, komt het beroep van vastgoedmakelaar steeds vaker in de kijker. Heylen Vastgoed speelt met haar bootcamp in op de gedrevenheid van deze vastgoedenthousiastelingen. Tien dagen lang krijgen kandidaten de kans om een cursus te volgen waarbij ze alle kneepjes van het vastgoedvak leren. Het gaat van juridisch gerelateerde opleidingen over salesverwante thema’s tot praktische skills. De bootcampers krijgen les van zowel interne als externe experten en kunnen na afloop meteen aan de slag bij Heylen Vastgoed.

‘De cursus is een toegangspoortje voor iedereen die zijn tanden wil zetten in de vastgoedwereld. De enige vereiste is dat je een vooropleiding hebt afgerond of al relevante ervaring opdeed. Alle bijkomende vereiste kennis leren de bootcampers tijdens de allesomvattende cursus. Denk aan thema’s als: contracten en clausules, een cursus verkooprechten, salestrainingen en schattingen.’ - Johan Heylen, bestuurder Heylen Vastgoed
Story image

 

Het kamp zal voornamelijk doorgaan in de Heylen Vastgoed HUB in Herentals. De bootcampers leren ook andere vestigingen van het bedrijf in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen kennen op verplaatsing bij praktijklessen.

Een succesformule
De vorige bootcamp-edities waren alvast een voltreffer. In 2021 konden meteen 9 van de 10 deelnemers aan de slag. In 2022 waren dat er 6. Dit jaar is Heylen Vastgoed ook op zoek naar kantoormanagers. Zij kunnen na een geslaagde cursus meteen aan de slag in een leidinggevende functie

‘De hands-on aanpak tijdens zo’n bootcamp is wat het hem doet. In amper twee weken tijd dompelen we de kandidaten volledig onder in de vastgoedwereld en leren we hun de noodzakelijke skills die ze nodig hebben voor de job. Bovendien leren ze op zo’n bootcamp ook meteen toekomstige collega’s kennen. Dat zorgt bij het begin al voor een hechte band en een vertrouwde omgeving. Wanneer je ergens pas begint te werken, is dat mooi meegenomen.’ ​ – Johan Heylen, bestuurder Heylen Vastgoed

Selectie
​Heylen Vastgoed telt momenteel 21 vastgoedkantoren verspreid over Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen en is van plan om de komende jaren verder te blijven groeien in heel Vlaanderen. Iedereen kan zich aanmelden voor het bootcamp. Na een succesvolle profielscreening mag je aan de cursus starten.

Het bootcamp start in juni en wie zich kandidaat wil stellen, kan zich nog tot 19 mei inschrijven op www.heylenvastgoedbootcamp.be.

Story image
Jaro Hermans Marketing Manager, Heylen Vastgoed

 

Over Bereal

Credible real estate communication