Stéphane Verbeeck volgt Serge Fautré op als voorzitter van de Belgische vastgoedsector

Icoon uit Antwerpse zakenfamilie wordt nieuwe spreekbuis van Belgische projectontwikkelaars en -investeerders

De bekende Antwerpse zakenman Stéphane Verbeeck (REDET) volgt Serge Fautré (topman AG Real Estate) op als nieuwe voorzitter van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS), die de vastgoedontwikkelaars en -investeerders in ons land vertegenwoordigt. Stéphane Verbeeck is onder meer bekend als voormalig topman bij VOKA Antwerpen/Waasland en als bestuurder van projectontwikkelaar REDET. De nieuwe voorzitter schuift meteen enkele belangrijke speerpunten naar voren: een snellere afhandeling van beroepsprocedures omtrent vergunningen, het stimuleren van kwalitatieve stadsvernieuwing én het betrekken van private actoren bij de bouw van sociale huurwoningen.

Stéphane Verbeeck werd op 20 februari 2020 verkozen door de Raad van Bestuur van de BVS tot nieuwe voorzitter. De Antwerpenaar is een volbloed ondernemer met sterke ervaring  in de vastgoedwereld. In het begin van zijn carrière startte hij het schoonmaak- en facility bedrijf “One” op. Intussen is hij al tien jaar actief als CEO van projectontwikkelaar Gands Group & recentelijk startte hij mee het vastgoedbedrijf REDET op.

“Wij zijn verheugd om alweer een voorzitter te mogen verwelkomen met een duidelijke, sterke visie. De BVS tracht steeds op een positieve manier verandering te brengen in de vastgoedsector. Daar zijn we in het verleden in geslaagd en dat zullen we ook in de toekomst blijven doen. Verandering vereist evenwel een gezonde ambitie, een grondige kennis en de nodige bevlogenheid. Het zijn drie talenten die Stéphane Verbeeck stuk voor stuk bezit.”

Olivier Carrette, gedelegeerd bestuurder BVS 

Speerpunten

Sinds de opstart van de nieuwe Vlaamse Regering heeft de BVS inmiddels al verschillende malen met de bevoegde ministers rond de tafel mogen zitten. Tijdens deze gesprekken is vooral naar elkaar geluisterd en zijn er een aantal belangrijke thema’s naar voren geschoven die zowel de vastgoedsector als de consument ten goede kunnen komen. Hij begint het voorzitterschap van de Beroepsvereniging dan ook met de nodige ambitie. 

“We zijn tevreden dat de BVS ook zijn stem kan hebben in het politieke debat. Op basis van wat we in de beleidsnota’s lezen tonen we ons alvast hoopvol. Met deze nieuwe regering is het bijvoorbeeld tijd om stadsvernieuwing te realiseren, en daarbij hoort onder andere een vlotter vergunningenbeleid. Vorige regeringen hebben er steeds over gesproken, maar het is nu hoog tijd om dit ook werkelijk uit te voeren.”

Stéphane Verbeeck, voorzitter BVS

Naast een kwalitatieve stadsvernieuwing en de problematiek rond het huidige vergunningenbeleid wil de BVS ook de uitbouw van de SVK-pro’s - waarbij private ontwikkelaars sociale woningen bouwen - gerealiseerd zien. Dit zal niet alleen de sector, maar ook de burgers ten goede komen. Door een samenwerking met de private sector kan de kwaliteit van sociale woningen een stuk hoger worden.

Nieuwe voorzitter, nieuwe Raad van Bestuur

Naast een nieuwe voorzitter, werden tevens verkozen : Jo De Wolf (Montea), Bernard Piron (Thomas & Piron) en Stéphan Sonneville (Atenor) als de nieuwe vice-voorzitters van respectievelijk Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Gedelegeerd bestuurder Olivier Carrette (Policam) en bestuurder Pierre-Alain Franck (P-A Franck) blijven verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de organisatie.

Tenslotte, wenst de BVS uittredend voorzitter Serge Fautré (AG Real Estate) - die actief blijft in de Raad van Bestuur - te bedanken om met groot succes het boegbeeld van de BVS tijdens de voorbije 3 jaar te zijn geweest.

Olivier Carrette

Gedelegeerd bestuurder, BVS

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be