Steeds meer Oost-Vlamingen vinden een casa onder de Spaanse zon

Makelaar Spaans vastgoed Azull zwaait vandaag de deuren open van nieuw kantoor in Gent

Steeds meer Oost-Vlamingen kopen een woning onder de Spaanse zon. In totaal hebben vorig jaar een 600-tal Oost-Vlamingen een nieuwe casa aangeschaft, bijna 10 procent meer dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van makelaar Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed. Precies daarom opent het bedrijf vandaag een nieuw kantoor in Gent. Het Azull-filiaal in de Arteveldestad wordt de derde Belgische vestiging van de vastgoedmakelaar, na Antwerpen en Roeselare. “Zo staan we ook fysiek dichter bij een groot deel van onze klanten, waardoor we hen beter kunnen bijstaan”, klinkt het bij CEO Marleen De Vijt.

Het zijn vooral de Oost-Vlaamse babyboomers, tussen de 50 en de 65 jaar oud, die een stek kopen in Spanje, blijkt uit de cijfers van Azull. Vorig jaar ging het om zo’n 600 Oost-Vlamingen, wat bijna 10 procent meer is dan in 2019. Het is duidelijk dat ze zich niet laten afschrikken door de coronacrisis om hun buitenlandse droom te realiseren. Vooral Alicante - de provincie van de Costa Blanca - blijkt daarbij populair, met bijna de helft (45,7 procent) van de Belgische aankopen van 2020. En we kiezen vooral voor nieuwbouw, goed voor één op de drie woningen. 

“De babyboomers willen er vooral van hun Spaanse casa kunnen genieten, het gaat dus maar zelden om een financieel gerichte investering. Net daarom kiezen ze vaak voor nieuwbouw: daarmee heb je weinig zorgen. En éénmaal ze met de Spaanse levensstijl - en vooral ook de Mediterraanse zon - hebben kennis gemaakt, kunnen ze niet meer zonder. Daarom zien we het aandeel geïnteresseerde kopers dat definitief wil verhuizen ook snel stijgen. Dat gaat nu al over één op de 20 kandidaat-kopers, dubbel zo veel als voor corona.” Marleen De Vijt, CEO van Azull

Nieuw kantoor in Gent

Om deze groeiende groep beter te kunnen bedienen, opent Azull - na Antwerpen en Roeselare - ook een kantoor in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Vanaf vandaag kan je het nieuwe filiaal van Azull terugvinden in de Keizer Leopoldstraat 1 in Gent.

“Daar worden kandidaat-kopers in alle rust grondig geïnformeerd over hoe het aankoopproces precies in zijn werk gaat. Zo zijn ze zeker dat ze geen kat in een Spaanse zak kopen en nog jaren plezier beleven aan hun aankoop. Het valt overigens op dat klanten steeds vaker een makelaar willen die zowel in Spanje als op het thuisfront permanent fysiek aanwezig is, zodat ze ten allen tijde uitgebreid advies kunnen vragen én krijgen. Wij voldoen aan die voorwaarde, met ook kantoren in Marbella en Murcia en meeting points is La Zenia, Javea en Denia.” Marleen De Vijt, CEO van Azull

Het nieuwe kantoor in Gent zal geleid worden door Kim Couckuyt, een jonge Oost-Vlaamse die bij Azull al vier jaar met hart en ziel Belgen begeleidt in hun zoektocht naar de juiste woning onder de Spaanse zon.

“Mijn focus naar de klanten toe moet eerst en vooral liggen op elkaar leren kennen: ik wil te weten komen wie er voor mij zit, waarom hij een stek in Spanje wil kopen en waar hij zich thuis zou voelen. Pas daarna spreek ik over panden. Die zijn er immers meer dan genoeg. Dorpen waar je je thuis voelt niet. En belangrijk: ik durf een klant ook te adviseren niet te kopen, bijvoorbeeld pure investeerders die absoluut geen band hebben met Spanje en elders meer rendement kunnen halen. Zo kan ik iedereen recht in de ogen kijken.” Kim Couckuyt, kantoordirecteur Azull Gent

De opening gaat overigens gepaard met een exclusief en gratis webinar over investeren in Spaans vastgoed. Zo zal Frédéric Vandenhende, oprichter van Investr.be en expert in vastgoedbeleggingen, het in het online event hebben over de voor- en aandelen van investeren in vastgoed in het algemeen. Daarnaast vertelt Marleen De Vijt, CEO van Azull en auteur van het boek ‘Zo koop je een huis in Spanje’, meer over investeren in het Mediterraanse land en over de huidige marktsituatie. Inschrijven voor het webinar, dat anderhalf uur duurt, is wel verplicht. Dat kan via deze link: https://azull.microsoftcrmportals.com/webinar_08-07-2021/.

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be