Startschot voor de realisatie van 64 appartementen in het Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Burgemeester en Schepen Ruimtelijke ordening Anderlecht geven officiële startschot van stadsvernieuwingsproject ontworpen door Portugese toparchitect André Campos

De bouwvergunning voor het vastgoedproject 'Motown Parc', in de Tarantellastraat aan de rand van het Scheutbospark, is definitief geworden. Het project werd ontworpen door de internationaal bekende Portugese architect André Campos voor rekening van de Brusselse ontwikkelaar Motown Development, die steeds beroep doet op getalenteerde architecten. Zonet werd het project ingehuldigd in aanwezigheid van de burgemeester van Anderlecht, Fabrice Cumps, en Alain Kestemont, schepen van Stedenbouw.

Het vastgoedproject 'Motown Parc' - dat 64 appartementen in totaal omvat  - komt er in de buurt van de gekende Ninoofsesteenweg in Anderlecht. Meer bepaald aan het einde van twee doodlopende straten, tegenover het Scheutbospark, dat sinds 1997 is opgenomen op de Europese lijst Natura 2000. Voor de realisatie van dit project, dat de naam 'Motown Parc' meekrijgt, deed de Brusselse ontwikkelaar Motown beroep op André Campos van het Portugese architectenbureau AJ Arquitectos, dat voor het eerst een project in Brussel ontwerpt. Dit gebeurt in tandem met het Brusselse architectenbureau ALTA, dat geleid wordt door Marco Pizzuti.

“AJ Arquitectos maakt gebruik van bronskleurig aluminium, dat door zijn reflecterende eigenschappen het park naar zich toetrekt. Het lijkt wel alsof het park, via de grote raampartijen en de ruime terrassen op het zuiden, overvloeit in de 64 appartementen. De ligging aan de rand van het park en het feit dat het om een echt architecturaal pareltje gaat, maken van Motown Parc zonder twijfel een uniek project. We willen een project van uitzonderlijke kwaliteit toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Dat is het DNA van Motown Development.”

Alon Amar, Zaakvoerder Motown Development

Oase aan rust 

In het park heerst een weldadige rust, er rijdt geen verkeer en het bovengrondse deel van het project is volledig autovrij. Zo worden bewoners en bezoekers meteen bij het binnenrijden van de site uitgenodigd om hun wagen in een ondergrondse garage te parkeren en de lift naar de appartementen te nemen. Winkels, scholen, supermarkten en restaurants bevinden zich op wandelafstand.

De ontwikkelaar heeft bijzonder veel aandacht besteed aan de aspecten 'milieu' en 'duurzaamheid'. Zo komen er zonnepanelen, een groendak, wordt er hoogwaardige thermische isolatie geplaatst. Er worden daarnaast 64 bomen geplant én het project krijgt een systeem voor de terugwinning van regenwater.

Originele architectuur

De twee kleine gebouwen in grijze baksteen harmoniseren met de twee doodlopende straatjes die leiden tot het park. De bronskleurige aluminium panelen op de gevel van het hoofdgebouw zorgen voor een eigentijdse uitstraling en weerspiegelen op subtiele wijze het licht en de groene schakeringen van het park.

De woonkamers van de twee- en drieslaapkamerappartementen lopen van gevel tot gevel en zorgen op die manier voor meer licht en uitzicht op de natuur. De woon-/eetkamers hebben ramen over de volle breedte met aan de ene kant een balkon en een uitzonderlijk uitzicht op het park en aan de andere kant een groot terras ontworpen als buitenleefruimte waar het aangenaam vertoeven is dankzij het zachte zonlicht uit het zuiden en het uitzicht op de nieuwe tuin.

Betaalbare prijzen 

Ondanks de uitzonderlijke ligging en de unieke architectuur, worden de appartementen aangeboden tegen een betaalbare prijs.

"De verkoop kent een goede start, we hebben al veel aanvragen voor de verschillende types appartementen. Veel heeft uiteraard te maken met het feit dat het project gelegen is in een oase van rust, een park, en over grote terrassen beschikt. En dat zijn zaken die erg gewild zijn na al die maanden van lockdown." 

Laurent Vercauteren, BATHIM.

De prijs van een studio is 175.000 euro, 199.500 euro voor een appartement met één slaapkamer, 255.000 euro voor een appartement met twee slaapkamers en 374.000 euro voor een appartement met drie slaapkamers. De prijs van een penthouse met een terras van meer dan 50 m2 begint bij 415.000 euro. De prijzen zijn exclusief kosten en BTW.
 

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be