Afbraak van Haute Couture Harry luidt startschot in voor nieuw wooncomplex

Bijna de helft van de appartementen al verkocht

De eerste afbraakwerken voor Residentie Harry, het nieuwe woonproject in de Martelarenstraat in Aarschot, zijn gestart. Daarmee zetten de stad en projectontwikkelaar Kolmont de eerste stappen om de winkelstraat opnieuw te laten bruisen. En opmerkelijk: nog voor de start van de bouw zijn al 4 van de 10 appartementen verkocht. Een deel van de iconische voorgevel van het pand - waar vroeger de befaamde bruidswinkel Haute Couture Harry zat - wordt gerestaureerd en in het nieuwe project geïntegreerd. Naast de appartementen komen er op de benedenverdieping ook twee winkelruimtes.

Begin deze week is het startschot gegeven van de eerste bouwwerken voor Residentie Harry, één van de meest opvallende projecten van de make-over die de winkelwandelstraat van Aarschot momenteel doormaakt. De afbraak zal ongeveer 2 maanden duren, waarna de bouw begin 2019 echt van start kan gaan.

En opvallend: het nieuwe woonproject blijkt alvast erg in trek: nog voor de start van de sloop, zijn al 4 van de 10 appartementen verkocht.

“De verkoop loopt bijzonder vlot. Dat heeft vooral met de sterke locatie te maken: midden in het centrum van Aarschot, vlakbij de winkels, de Grote Markt en het stadspark. Het is al even geleden dat je op zo’n locatie nieuwbouwappartementen kon kopen, het gaat dus om een zeldzaamheid.” Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont

Het project is de eerste grote stap in de plannen van de stad om haar winkelcentrum op te waarderen. Aarschot heeft namelijk met heel wat leegstand te kampen: vorig jaar stonden er alleen al in het centrum zo’n 70 panden leeg. Daarom zullen - na Residentie Harry - volgend jaar nog een aantal andere projecten volgen zoals de verbouwing van het voormalige handelspand van Torfs, de herontwikkeling van het gebouw van de Kroonslager en het Pannenkoekenhuisje, en de ontwikkeling van de Geensite.

Iconische gevel

Het nieuwe wooncomplex komt op de plaats waar vroeger de befaamde bruidswinkel Haute Couture Harry gevestigd was. Die zaak moest in 2015 sluiten na het overlijden van de uitbater Harry Heylen, een gekend figuur bij de bewoners van de stad. In het Ruimtelijk Uitvoeringsplan werd besloten om een deel van de iconische voorgevel van het gebouw te behouden.

“Omdat zijn winkel decennia lang één van de vaste waarden in Aarschot was, wilden we de witte voorgevel in het ontwerp van het wooncomplex opnemen. Vandaar ook de naam ‘Residentie Harry’. We gaan eerst een deel van de gevel restaureren en deze dan in het nieuwe gebouw integreren.” Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont

De gelijkvloers van het nieuwe gebouw zal bovendien opnieuw dienst doen als handelsruimte: in de plannen worden hier twee winkelruimtes voorzien, beide ongeveer 200m2 groot.

Jeroen Van Neck

Projectontwikkelaar, Kolmont

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be