Start-up ECCO NOVA sluit partnership met Horizon Groupe voor 3 grote projecten in provincie Luik

Doel : 6,5 miljoen euro ophalen

Crowdlending voor vastgoed breekt door. De Luikse start-up Ecco Nova, een alternatief financieringsplatform gespecialiseerd in duurzame projecten, gaat in zee met multi-ondernemer Laurent Minguet, CEO van Horizon Groupe. Dat doen ze in het kader van drie grote vastgoedprojecten in de provincie Luik. De Luikse start-up wil met de drie crowdlending campagnes een bedrag van om en bij de 6,5 miljoen euro ophalen.

Ecco Nova is gespecialiseerd in de ontwikkeling van onroerend goed met een hoge energiekwaliteit. De start-up cofinanciert de meest effectieve projecten op vlak van isolatie Daarbij houdt het rekening met technologieën die lokaal energie produceren zoals zonnepanelen of lokale biomassa via warmtenetten of collectief beheer van regenwater.

“De projecten die de vastgoedgroep Horizon voorstelt, sluiten perfect aan bij onze ambities op vlak van duurzaamheid en innovatie,” verduidelijken Quentin Sizaire en Pierre-Yves Pirlot, de twee oprichters van Ecco Nova. “We zijn bijzonder trots om een partnership te sluiten met Laurent Minguet, pionier in de energiesector en innovatief en duurzaam vastgoed.”

De Luikse start-up wil met de drie crowdlendingcampagnes een bedrag van om en bij de 6,5 miljoen euro ophalen. Dat doet het onder de vorm van leningen aan de burgers. Het is die lokale dimensie die de drie projecten onderscheidt van andere:

“We willen de buurtbewoners van deze vastgoedprojecten voorrang geven bij de crowdlendingcampagnes. Door de bewoners vastgoedprojecten bij hen in de buurt te laten cofinancieren, willen we hun spaargeld zinvol laten renderen. Onze campagnes geven een positieve stem voor deze vastgoedprojecten. Niet alleen door de specifieke aanpak, maar ook door het energieverbruik in de Waalse regio te doen dalen.” Quentin Sizaire en Pierre-Yves Pirlot, de twee oprichters van Ecco Nova

De start-up Ecco Nova en de Horizon Groupe organiseren informatiesessies voor de buurtbewoners om hun een bevoorrechte toegang te geven tot de investeringen. Concreet gaat het om 97 wooneenheden in Luik (project “Paradis”), 54 wooneenheden in Spa (project “Spa-Havette”) en 52 wooneenheden in Fléron.

 

Catherine Haquenne

Consultante, Bereal

Pierre-Yves Pirlot

Co-fondateur, ECCO NOVA

Quentin Sizaire

Co-fondateur, ECCO NOVA

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be