Stadsontwikkelaar Ciril koopt feestzaal ‘Dam 71’ aan

Stadsontwikkelaar Ciril koopt feestzaal ‘Dam 71’ aan

Bekende Orangerie in het stadscentrum krijgt een residentiële invulling

De Limburgse stadsontwikkelaar Ciril, dochter van Democo Group, heeft in Kortrijk de bekende feestzaal ‘Dam 71’ aangekocht. Bij het grote publiek is het pand ook bekend als de Orangerie aan De Dam. De gebouwen, met ook tien suites en leegstaande kantoren, krijgen een residentiële invulling.

Du Biez Traiteur bracht het pand onlangs op de markt. Aangezien de Orangerie op een toplocatie in het centrum van de stad is gevestigd, besloot Ciril een bod te doen op het pand, en dat werd door de eigenaars aanvaard. Over het precieze aankoopbedrag wordt niet gecommuniceerd.

“De acquisitie is nog maar net afgerond. We zitten nu in een vroeg stadium en we bekijken rustig welke invulling we deze plek precies kunnen geven. Het wordt alleszins geen nieuwe feestzaal, maar een residentiële ontwikkeling. In de komende maanden bestuderen we hoe we dit project op een kwaliteitsvolle en respectvolle manier inpassen in Kortrijk.”

Thomas Bijnens van Ciril

Ciril is actief in heel Vlaanderen met vestigingen in Hasselt, Antwerpen, Brussel en Gent.

Over Ciril

Ciril (www.ciril.be) is de nieuwe naam van DMI Vastgoed. Met de naam beklemtoont het bedrijf 30 jaar ervaring in projectontwikkeling en een sterke focus op stadsontwikkeling: Ci-ril verwijst naar oprichter Cyriel Demot en naar City Real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril zoekt naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: City real estate for real people.

Over Democo Group

Democo Group verzamelt de expertise van 8 gespecialiseerde bedrijven en meer dan 700 medewerkers om toegevoegde waarde te leveren in Aanneming, Ontwikkeling, Technieken en Afwerking. De groep brengt ideeën, materialen en mensen samen om bij elk bouwproject verwachtingen van klanten en partners te overtreffen.

Contacteer ons
Thomas Bijnens Marketing manager, Ciril
Thomas Bijnens Marketing manager, Ciril
Over Bereal