Sint-Amandsberg krijgt er met ‘Oak Park’ één van de groenste woonprojecten bij

Gentse deelgemeente toont groeiambities met komst van 32 nieuwe appartementen

In het Gentse Sint-Amandsberg komt er tussen de Potuit en de Heiveldstraat binnenkort een gloednieuw woonproject met 32 nieuwe luxe-appartementen. En opmerkelijk: Oak Park - zoals het project heet - moet meteen één van de groenste woonprojecten worden van de deelgemeente. Zo wordt maar liefst vier vijfde van het bestaande groen op de site behouden, trekt het project voluit de kaart van duurzaamheid, wordt de auto zoveel mogelijk geweerd én komt er zelfs een zogenoemde ‘Woodland Garden’. Dat blijkt althans uit de eerste ambitieuze plannen die projectontwikkelaar Antonissen Development Group vandaag voorstelt. Voor de Antwerpse ontwikkelaar is dit het eerste woonproject in Gent.

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group heeft zonet een vergunningsaanvraag ingediend voor Oak Park, een nieuwe residentiële site in Sint-Amandsberg, vlakbij Gent. De komende jaren bouwt de Antwerpse ontwikkelaar er 32 parkappartementen met 38 ondergrondse parkeerplaatsen - waardoor de auto grotendeels ondergronds verdwijnt - en 121 fietsenstallingen. De nieuwe appartementen zullen volledig volgens de BEN-principes worden opgetrokken. BEN staat voor bijna-energieneutraal en vertaalt zich in het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen.

De units worden verdeeld over twee kleinschalige bouwvolumes met telkens 16 appartementen, waaronder compacte één-, twee- en drieslaapkamerappartementen. Op het gelijkvloers is elk appartement voorzien van een privétuin en vanaf de eerste verdieping heeft elke unit op zijn beurt een terras met zicht op het park. En opvallend: er wordt ook een volledig afgewerkte polyvalente ruimte van 119m² voorzien die door alle bewoners kan gebruikt worden. 

Extra aandacht voor groen

Van het volledige terrein - dat in totaal 8.120 vierkante meter groot is - wordt ruim vier vijfde van het groen behouden. Een groot deel van het bestaande groen blijft dus onaangeroerd en ook de eik, centraal in het park, wijkt niet. Meer nog, het park wordt uitgebreid met een wadi. Dat is een verlaagde zone die overtollig regenwater opvangt en zorgt voor een optimale infiltratie van regenwater. Daarnaast krijgt Oak Park er ook een publieke ‘Woodland Garden’ bij, een wilde tuin waarin de sfeer van een bos wordt nagebootst met inheemse en uitheemse bomen en planten, gaande van jonge wilgenbosjes tot hoogstambomen. Voor de Antwerpse ontwikkelaar gaat het om het allereerste project in Gent en de bedoeling is dat dit meteen een rustige, groene en aangename woonplek wordt. 

“Zoals in elk project proberen we maximaal oog te hebben voor het groen en dit is in Oak Park niet anders. We zijn dan ook enthousiast dat ons eerste project in Gent meteen een groen woonproject is met parkappartementen, waardoor de bewoners maximaal van de omliggende rust en natuur kunnen genieten. Met ‘Oak Park’ richten we ons zowel op Gentenaars als op kandidaat-kopers buiten de stad.”

Sven Potvin, CEO van Antonissen Development Group

Vlotte mobiliteit

Mobiliteit en bereikbaarheid spelen meer dan ooit een rol in het kiezen van een woning. De goede ligging van ‘Oak Park’ wordt dan ook meteen bevestigd door een mobiscore van maar liefst 9,1/10. Mede door de vlotte bereikbaarheid van het stadscentrum en tal van faciliteiten in de buurt, is Sint-Amandsberg de laatste jaren een populaire woonplek geworden. 

“Je woont hier nog steeds centraal, ook al woon je niet in het centrum van de stad. Op een kleine tien minuten sta je met de fiets al aan het station van Gent Dampoort of aan het bruisende Dok Noord. En via de N70 zit je met de auto zo op de R4.”

Sven Potvin, CEO van Antonissen Development Group

Voor een eenslaapkamerappartement starten de prijzen vanaf 273.000 euro. Als alles goed gaat zullen de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen in augustus 2023.

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be