Shoppers gaan op prijzenjacht met eerste winkel-GPS van Europa

Wijnegem rolt nieuwe app uit die gebruik maakt van Augmented Reality (AR)

Wie dit weekend in Wijnegem gaat shoppen, kan op jacht gaan naar liefst duizenden prijzen die in het shoppingcenter zijn verstopt. Dat is mogelijk met de nieuwe Wijnegem-app, meteen ook de eerste winkel-gps met Augmented Reality (AR) van Europa. “Het werkt heel eenvoudig: neem je smartphone, klik op de app en vang via je camera virtueel de prijzen”, aldus communicatieverantwoordelijke Zsofi Horvath. “In de winkels ruil je die daarna om voor een echte prijs.” De gratis app is ook een navigatietool waarmee klanten de snelste weg naar hun favoriete winkel vinden.

Begin dit jaar experimenteerde Wijnegem - Shop Eat Enjoy al even met de app. Enkele tientallen shoppers konden de allereerste winkel-gps testen. Intussen staat de Europese primeur helemaal op punt en wordt de app feestelijk gelanceerd met een grote prijzenjacht. Concreet kan je vanaf dit weekend op zoek gaan naar liefst duizenden prijzen die verborgen liggen in het shoppingcenter. Je ziet ze niet met het blote oog, maar de app ziet ze wel via de smartphone. Prijs gespot? Dan is het de bedoeling dat je hem vangt. Zo zijn er onder meer reizen, giftcards, gadgets en kortingen te winnen. In de winkels kan je de digitale buit dan omruilen tegen de echte prijs.

“Shoppen is bij ons veel meer dan winkel in, winkel uit. Het moet een beleving zijn. Met onze nieuwe app geven we dat nu ook een digitale dimensie. Met deze app kan iedereen, jong en oud, meespelen en mee beleven. Je kan de prijzenspeurtocht wel vergelijken met de Pokémon Go-rage waarbij spelers op zoek gaan naar virtuele Pokémon. Je ziet ze via de app, je vangt ze en je bent winnaar.”

Zsofi Horvath van Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Ook GPS aan boord

Met de app heeft de shopper meteen ook een navigatietool op zak. Via pijltjes in Augmented Reality (AR) of op de grondplannen, worden bezoekers deskundig begeleid naar het ingestelde doel, bijvoorbeeld de winkel van je keuze.

Door gebruik te maken van de app kunnen klanten snel en doelgericht shoppen in Wijnegem. De GPS-tool is ook erg handig voor rolstoelgebruikers en bezoekers met een kinderwagen. Je kan overigens niet alleen op naam van een winkel zoeken, maar ook op basis van categorieën, zoals schoenen, boeken of speelgoed.

“De ene klant kent Wijnegem op zijn duimpje, voor de andere is het niet zo evident om er wegwijs te geraken. Het is voor hen die moeite hebben hun weg te vinden en voor diegenen die snel hun favoriete winkel willen vinden dat we de navigatie-app hebben laten ontwikkelen. Onze Wijnegem GPS toont je in één klik de kortste route. Met AR werkt het systeem via de camera van je toestel waarop pijltjes worden getoond om de weg te wijzen. Je kan dus stellen dat het een “Waze” van Wijnegem is voor aangenaam en efficiënt winkelen.” 

Zsofi Horvath van Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Het systeem is gemakkelijk te gebruiken: klik op de app, kies je doel en volg de aanwijzingen. Op het scherm komt er een pijl die de weg wijst of krijg je een plattegrond met routebegeleiding die de afstand continue aangeeft (zogeheten ‘distance to end’).

Wijnegem – Shop Eat Enjoy is zo’n 74.000 m² groot en is met 250 winkels veruit het grootste shoppingcenter van ons land. Het gebeurt wel eens dat shoppers er letterlijk de weg kwijt raken en hulp moeten inroepen aan de infobalie omdat ze bijvoorbeeld de weg naar het toilet niet vinden. Dankzij de nieuwe app kunnen bezoekers eigenlijk nooit meer 'verloren' lopen..

“Voor ons is service naar de klanten superbelangrijk. We blijven continu op zoek gaan naar mogelijkheden om de winkelervaring van onze klanten te verbeteren. Dat doen we ook steeds meer met digitale hulpmiddelen. Met de Wijnegem-app, een Europese primeur, nemen we het voortouw in de shoppingwereld.”

Zsofi Horvath van Wijnegem - Shop Eat Enjoy

App downloaden

Wie de gratis app "Wijnegem Shop Eat Enjoy" wil downloaden, kan daarvoor terecht in de appstores van Apple en Android. Neem daar even de tijd om je gegevens in te vullen en dan kan je snel aan de slag. En dit weekend dus meteen ook op prijzenjacht. Met een recente smartphone kan je zowel digitaal prijzen vangen als de GPS-tool gebruiken via AR. Is je smartphone al een dagje ouder, dan kan je de GPS-functie via kaart/plattegrond gebruiken met een uitgestippelde route.

De app is een uitbreiding van de service in het shoppingcenter. Voor wie niet over een smartphone beschikt of een persoonlijk contact verkiest, blijven uiteraard alle bestaande routeplanners behouden. Klanten kunnen ook nog steeds aan onze infobalie terecht voor advies, gebruik maken van de gedrukte plannetjes of van de infoschermen.

Zsofi Horvath

Communicatieverantwoordelijke, Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be