Salons Rembrandt krijgt nieuwe toekomst als duurzaam woonproject in Vichte

Nieuwbouwproject Rembrandt omvat 23 nieuwbouwappartementen – en woningen en een grote publieke binnentuin

De site van de bekende feestzaal Salons Rembrandt in Vichte krijgt een nieuwe bestemming. Projectontwikkelaar Steenoven bouwt er straks ‘Rembrandt’. “Met 23 energieneutrale appartementen en woningen gaat het om een van de duurzaamste nieuwbouwprojecten in de streek”, zegt Bart Vanderdonckt, CEO van Steenoven. De eerste bewoners kunnen midden 2024 hun intrek nemen.

Sinds 1969 was Salons Rembrandt in Vichte een echt begrip in Zuid-West-Vlaanderen. De feestzaal met bijhorend restaurant en hotel was steeds succesvol en had talrijke bekende Vlaamse artiesten te gast. Onder meer charmezanger Jo Vally trad er geregeld op. In de zomer van 2021 stopte het horecaverhaal toen de uitbaters op pensioen gingen. Sindsdien staat het pand langs de Oudenaardestraat leeg.

v.l.n.r.: Eefje D’Hondt (Immo Dhondt), Jochen Van Schelstraete (Wielfaert Architecten), Tim Wielfaert (Wielfaert Architecten), Christophe Vandererven (4e schepen Anzegem), Anja Desmet (3e schepen Anzegem), Yannick Ducatteeuw (2e schepen Anzegem), Koen Tack (voorzitter gemeente- en OCMW-raad), Carlo Terrijn (Salons Rembrandt), Gino Devogelaere (burgemeester Anzegem), Anne Lietaer (Salons Rembrandt), Véronique De Rudder (Steenoven), Urbain Terrijn (Salons Rembrandt), Jurgen Callewier (Immo Dhondt), Bart Vanderdonckt (Steenoven)
v.l.n.r.: Eefje D’Hondt (Immo Dhondt), Jochen Van Schelstraete (Wielfaert Architecten), Tim Wielfaert (Wielfaert Architecten), Christophe Vandererven (4e schepen Anzegem), Anja Desmet (3e schepen Anzegem), Yannick Ducatteeuw (2e schepen Anzegem), Koen Tack (voorzitter gemeente- en OCMW-raad), Carlo Terrijn (Salons Rembrandt), Gino Devogelaere (burgemeester Anzegem), Anne Lietaer (Salons Rembrandt), Véronique De Rudder (Steenoven), Urbain Terrijn (Salons Rembrandt), Jurgen Callewier (Immo Dhondt), Bart Vanderdonckt (Steenoven)

Duurzaam, energiezuinig en gezond

Daar komt weldra verandering in. Projectontwikkelaar Steenoven geeft de 4.148 m² grote site een nieuw leven en trekt voluit de duurzame kaart. Zo is er in Rembrandt geen plaats meer voor gas. Steenoven kiest bewust voor een fossielvrije ontwikkeling en past daarom hernieuwbare energietechnieken toe. De zeventien appartementen en zes woningen zijn standaard uitgerust met een warmtepomp en vloerverwarming. Regenwater wordt gerecupereerd voor toiletten en tuinkranen.

Daarnaast is Rembrandt ook energiezuinig. Zo kiest de ontwikkelaar bijvoorbeeld voor hoogrendementsglas. Dat isoleert tot driemaal beter dan dubbel glas, waardoor de warmte in de winter binnen blijft en de hitte in de zomer geweerd wordt. Voorts is o.a. ook balansventilatie met warmterecuperatie voorzien. Dat bespaart energie én zorgt voor een gezond binnenklimaat. Schimmels en allergieën krijgen immers geen kans om zich te ontwikkelen.

"De toekomstige bewoners slaan met deze duurzame en energiezuinige woningen drie vliegen in een klap. Alle maatregelen dragen bij tot een betere gezondheid en welzijn. Je draagt je steentje bij aan een beter klimaat dankzij het duurzame karakter. En ook in je portefeuille zal je een wezenlijk verschil merken, niet onbelangrijk in de huidige context. De energiefacturen zullen lager zijn en je bent minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen door bijvoorbeeld economische of politieke instabiliteit zoals we ze nu kennen. We willen als ontwikkelaar mee impact hebben op een betere leefkwaliteit.” - Bart Vanderdonckt, CEO van Steenoven

Groene oase

De 17 appartementen zullen 1, 2 of 3 slaapkamers tellen, de 6 woningen hebben 3 slaapkamers. Iedere woning heeft bovendien een zuidgerichte tuin, die volledig ​ afgewerkt wordt met onder andere een terras, gazon en groene hagen. Op de site zal er ook plaats zijn voor een handelsruimte van 116 m² – ideaal voor een buurtwinkel - , 24 ondergrondse parkeerplaatsen en 18 bezoekersplaatsen, 6 carports en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Dankzij het jonge architectenteam Wielfaert Architecten uit Waregem vormen de moderne gebouwen een harmonieus geheel met de grote gezellige binnentuin van 1.000 m², die meteen hét pareltje van Rembrandt wordt. De tuin zal fungeren als een ontmoetingsplaats voor jong en oud met een picknickzone, comfortabele zitbanken en een speelzone met houten duurzame speeltuigen. Beukenhagen en grassen waarborgen de noodzakelijke privacy voor de bewoners van de gelijkvloerse appartementen.

“De coronapandemie heeft het belang van een kwalitatieve buitenruimte extra in de verf gezet. Groen is onontbeerlijk voor het welzijn van ons allen. Als ontwikkelaar hebben we hierop ingespeeld door een beroep te doen op landschaps- en tuinarchitecte Isabelle Ockier uit Waregem. Bewoners kunnen het hele jaar door genieten van een eigen stukje natuur, er tot rust komen en ontsnappen aan de hectiek van de dag.” - Véronique De Rudder, Project Developer van Steenoven

Isabelle Ockier staat erom bekend niet alleen mooie maar ook functionele en onderhoudsvriendelijke tuinen te ontwerpen, met aandacht voor de biodiversiteit. Zo zal de binnentuin beplant worden met een variëteit aan streekeigen bomen en inheemse planten. De typische knotwilgen en winterlindes in combinatie met tal van meerjarige planten geven de binnentuin steeds een verrassende aanblik, die ieder seizoen zal verschillen. Op die manier kan iedere bewoner het hele jaar door genieten van de tuin, wat hun leefkwaliteit ten goede zal komen. ​

Verlaagd btw-tarief

Steenoven ziet veel potentieel in de site en in Vichte. Enerzijds ligt de dorpskern, met onder meer een supermarkt, slager, bakker, scholen en zelfs een kinderopvang, op slechts 200 meter afstand. Anderzijds sta je even snel in Kortrijk en Waregem.

De verkoop is vandaag van start gegaan. Aankopen in Rembrandt komt in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief van 6% voor sloop- en heropbouw, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. De eerste bewoners zullen midden 2024 hun intrek in Rembrandt kunnen nemen.

Meer info: www.rembrandt-anzegem.be

Verkoop via Steenoven en Immo Dhondt


Perscontact

Véronique De Rudder

Steenoven

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be