Rothschild & Co neemt meerderheidsbelang in Hillewaere Groep

  • Zakenbank Rothschild stapt via dochter Five Arrows Principal Investments (FAPI)  in kapitaal Antwerpse groep
     
  • Met de investering beoogt FAPI een verdere uitbreiding van haar verzekerings- en vastgoedactiviteiten in Europa 
     
  • Leiding blijft in handen van CEO en oprichter Roel Druyts, Nederlands zusterbedrijf de Heilbron Groep begeleidt ‘Buy and build’-proces
     

​​​​​​​Zakenbank Rothschild & Co neemt een meerderheidsbelang in Hillewaere Groep. Beide partijen hebben daarover zopas een overeenkomst gesloten. Concreet stapt Rothschild & Co in het kapitaal van de Antwerpse vastgoed- en verzekeringsspecialist via Five Arrows Principal Investments (FAPI). Met de investering wil FAPI verder groeien in de Europese verzekerings- en vastgoedsector. De leiding van Hillewaere Groep blijft in handen van CEO en oprichter Roel Druyts.

De Hillewaere Groep koestert al enige tijd plannen om zowel in de vastgoed- als de verzekeringsmakelaardij in het hele land actief te worden. Zo opende het bedrijf recent nog twee nieuwe kantoren in Gent en Hasselt. Met Five Arrows Principal Investments (FAPI) als partner kan het uitbreidingsproces een flinke versnelling hoger schakelen. 

“Dankzij de inzet van nieuwe technologieën, het opstarten van nieuwe activiteiten zoals interieur- en verbouwingsadvies én de ongelooflijke drive van onze medewerkers zijn we er de voorbije jaren in geslaagd om een stevige groeispurt te trekken. En dit zowel in onze vastgoed-, als in onze verzekerings- én hypotheektak. Dat is niet onopgemerkt gebleven en heeft de aandacht getrokken van Rothschild & Co. Via FAPI stapt het nu in ons kapitaal.”

Roel Druyts, CEO en oprichter Hillewaere Groep

Over de omvang van de transactie wordt vooralsnog niet gecommuniceerd. Wel is duidelijk dat Five Arrows Principal Investments een meerderheidsbelang neemt in Hillewaere Groep. CEO Roel Druyts behoudt een belang en blijft de dagelijkse en operationele leiding op zich nemen. Ook aan de managementstructuur wordt niet geraakt. 

Ambitie 

Five Arrows Principal Investments wil met de Hillewaere Groep eenzelfde succesverhaal schrijven zoals het voorheen al deed in Nederland met de Heilbron Groep. Deze Nederlandse financiële dienstverlener is in vier jaar tijd gegroeid naar 750 medewerkers en zag haar omzet tegelijk verzevenvoudigen naar 110 miljoen euro. De Heilbron Groep is momenteel de nummer 3 in de Nederlandse markt van onafhankelijke tussenpersonen. Eerder participeerde FAPI ook al in Voogd & Voogd, een van de grootste volmachtbedrijven van Nederland.  

“In Hillewaere onder de leiding van Roel Druyts zien wij een bedrijf dat de potentie heeft een stempel te drukken op de Belgische verzekeringsbranche en vastgoedmakelaardij. Dit op een eenduidige wijze als haar zuster in Nederland, de Heilbron Groep.”

Marco Gregoor, namens Five Arrows Principal Investments

Met de participatie in Hillewaere Groep heeft FAPI alvast de ambitie om straks tot de top-10 in de Belgische verzekeringsmarkt te behoren en streeft het daarmee naar een landelijke dekking van de activiteiten. Ook voor de vastgoedactiviteiten is het de ambitie om één van de belangrijkste spelers op de Belgische markt te worden.

Consolidatie

Verzekeringsmakelaars nemen in België een belangrijke plaats in de distributie van verzekeringen in, met in totaliteit 15 miljard euro premieomzet per jaar. Dat komt ongeveer overeen met de helft van de totale verzekeringsmarkt. Met meer dan 6.700 erkende makelaarskantoren is de deze markt bijzonder gefragmenteerd te noemen. Hillewaere Groep wil een belangrijke rol spelen in de consolidatie van deze markt.

“De verzekeringsbranche staat vandaag voor een aantal cruciale uitdagingen. En daarbij draait alles om toegevoegde waarde. Zowel naar de klant toe, als naar de medewerkers. Denk maar aan administratieve vereenvoudiging, specialisaties én eigen productontwikkeling op maat. Bij Hillewaere Groep doen we dit al jaren via eigen volmachtproducten voor exclusieve wagens, woningen, kunst en yachten. Maar ook op het vlak van digitale dienstverlening is er duidelijk nood aan toegevoegde waarde. Zeker nu we steeds meer opschuiven richting online distributie van verzekeringsoplossingen. Die bedraagt vandaag in België minder dan 5% van het verkochte volume, maar in Nederland is dat al ruim 60%, wanneer het gaat om particuliere verzekeringspolissen. Al deze evoluties vergen schaalgrootte en dus belangrijke investeringen. Daarom is het goed om een sterke financiële partij naast je te hebben.”

Roel Druyts, CEO en oprichter van Hillewaere Groep

Ook de vastgoedsector telt nog zeer veel kleine, lokale spelers en enkele franchise formules. Hillewaere Groep stelt al enkele jaren vast dat meeste van deze vastgoedspelers perfect inwisselbaar zijn en vaak aan slagkracht missen om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, o.a. door meer beleving te introduceren in hun kantoren, maar ook IT- systemen om de markt in kaart te brengen, performante leadgeneratie zodat makelaars beter weten wie wil kopen en verkopen en marketing automation. Ook in deze markt heeft Hillewaere Groep consolidatie voor ogen..

 

Over Hillewaere Groep:
Hillewaere Groep  werd opgericht door huidig CEO Roel Druyts in 2002 en is een groepering van 4 dienstverlenende bedrijven: Hillewaere Vastgoed, Hillewaere Verzekeringen, Hillewaere Hypotheken en Home by Hillewaere. Hillewaere Groep wil klanten optimaal adviseren bij het verwerven, beheren, beschermen en inrichten van onroerend goed op de meest servicegerichte en proactieve manier en zet hiervoor maximaal in op technologie.
De verschillende bedrijven worden gecontroleerd door de Hillewaere Holding en tekenen jaarlijks volgende cijfers op: 80 medewerkers, meer dan 1.000 eigendommen continu in portefeuille, meer dan 900 vastgoedtransacties per jaar, meer dan 11.000 verzekeringsklanten en meer dan 10 miljoen EURO kredieten per jaar.

Over Rothschild & Co:
Rothschild Merchant Bank is de zakenbank van de Engelse tak van de bekende Rothschild familie. Five Arrows Principal Investments (FAPI) is één van de private equity fondsen van deze zakenbank met zetels te Londen, Parijs en Luxemburg. De investeringsstrategie is pan-europees met focus op de middle-markets: bedrijven met een waarde tussen 50 en 500 miljoen EURO die een hoge visibiliteit hebben en waar een aanzienlijke groei van verwacht kan worden. 

Over Heilbron Groep:
De Heilbron Groep is met het verzekeringsadviesbedrijf, woningmakelaardij, volmachtbedrijf en arbodienstverlening een van de grootste onafhankelijke financiële adviesbedrijven van Nederland. De Heilbron Groep heeft met name de laatste jaren een sterke groei gekend, welke door zowel autonome groei als door diverse overnames tot stand is gekomen. Intussen telt de Heilbron Groep ongeveer 750 medewerkers die werkzaam zijn in één van de 25 locaties verspreid door Nederland, een aantal welke de komende jaren alleen maar zal toenemen. Tegen de actuele online trend in, kiest de Heilbron Groep voor een persoonlijke en lokale benadering.

 

Roel Druyts

CEO, Hillewaere Groep

Marco Gregoor

Heilbron Groep, namens Five Arrows Principal Investments

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be