Rik Missault vervoegt ION als co-CEO

Projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder ION stelt Rik Missault aan als nieuwe co-CEO. Rik Missault was de voorbije 5 jaar COO bij Matexi en stond er mee aan de basis van de sterke groei en professionalisering van het bedrijf. Met de komst van Missault wil ION de komende jaren nog verder groeien.

ION, dat in 2011 werd opgericht door Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Paul Thiers, verwezenlijkte de voorbije zeven jaar een sterke groei. Ook de komende jaren zijn de ambities van de projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder hoog.

“Om onze groei te ondersteunen waren we al enige tijd op zoek naar een COO om ons team te versterken. Tijdens onze eerste contacten met Rik werd al snel duidelijk dat zijn potentieel veel groter was. Rik heeft een proven track record in zowel vastgoed als in het leiden van grotere, internationale organisaties.”

Davy Demuynck, co-oprichter van ION

“Met Rik aan boord, versterken we ons met de competenties die nodig zijn om onze ambities te ondersteunen. Dit, samen met de lancering van het tweede ontwikkelingsfonds PDF II en de opening van het kantoor te Brussel, geeft ons een belangrijke slagkracht.”

Kristof Vanfleteren, co-oprichter van ION

Expansie in binnen- en buitenland

Concreet vervoegt Rik Missault - burgerlijk en industrieel ingenieur met een executive MBA aan de Vlerick Business School - het ION-team vanaf begin januari 2019, om het bedrijf samen met oprichters Davy en Kristof te leiden als co-CEO. Zijn aanstelling valt samen met de lancering van een nieuw vastgoedfonds van 100 miljoen euro, om de expansie in binnen- en buitenland verder te ondersteunen.

“Ik ben fier op wat we hebben kunnen realiseren bij Matexi, zowel op het vlak van groei, als op het vlak van professionalisering én de transformatie van een verkavelaar naar een binnenstedelijke ontwikkelaar. Maar na vijf interessante jaren had ik wel nood aan een nieuwe uitdaging. Wat ik boeiend vind bij ION is de uitgesproken ondernemersambitie, het enthousiasme van een jong en gedreven competent team en de uitgebreide pipeline van projecten. Er is duidelijk ook heel wat complementariteit tussen Davy, Kristof en mezelf. Ik verheug me er dan ook op om met hen mee te kunnen bouwen aan dit succesverhaal.”

Rik Missault

De Raad van Bestuur van ION kijkt met vol vertrouwen uit naar de aanstelling van Rik Missault.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor ION. Het bedrijf beschikt over de projecten, een sterk groeiend team, de financiële middelen en het versterkt bijkomend de managementcompetenties om de verdere professionele uitbouw van het bedrijf te realiseren. We kijken er naar uit.”

Paul Thiers, voorzitter Raad van Bestuur van ION en medeoprichter.

 

Davy Demuynck

Managing Partner, ION

Kristof Vanfleteren

Managing Partner, ION

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be