Reyerswijk krijgt nieuw groen woonproject: ‘Auguste’

Gemeente ziet bevolkingsgroei en woondruk komende vijf jaar sterk toenemen

Vlakbij het heraangelegde Meiserplein, verrijst straks een nieuw groen woonproject. Met 28 duurzame appartementen belooft ‘Auguste’ een ontmoetingsplek te worden voor zowel jonge gezinnen als ambitieuze starters en expats. De bouw van de nieuwe site helpt mee om de bevolkingstoename en woondruk in Schaarbeek het hoofd te bieden. Die neemt de komende vijf jaar immers nog verder toe. De eerste bewoners van ‘Auguste’ nemen hun intrek in het voorjaar van 2023.

De afgelopen 15 jaar is de bevolking in Schaarbeek al met meer dan 20% gegroeid. Volgens de vooruitzichten van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) neemt het aantal inwoners de komende vijf jaar nog verder toe, naar ruim 141.800. Daarmee blijft Schaarbeek de dichtstbevolkte gemeente van het Brussels Gewest, na Brussel-stad. De toename van het aantal inwoners voert ook de woondruk in de gemeente verder op. Om dit het hoofd te bieden, wordt in de gemeente werk gemaakt van duurzame en kwaliteitsvolle huisvesting. ‘Auguste’, een project van goed 3.000 vierkante meter van de Limburgse ontwikkelaar Ciril aan de rand van de gemeente, past helemaal in die visie.

De Reyerswijk is overigens één van de tien prioritaire ontwikkelingspolen in het Brussels Gewest. Tegen 2030 moet de site een diverse en levendige wijk zijn met o.a. mediabedrijven, handelszaken, wijkdiensten en een nieuw park.

Stadstuin  

Concreet komt het nieuwe woonproject aan de Auguste Reyerslaan 34-38 te liggen, vandaar ook de naam ‘Auguste’. Drie herenhuizen zullen er plaats maken voor in totaal 26 nieuwbouwappartementen met één, twee of drie slaapkamers en 2 penthouses met drie slaapkamers. Elk appartement krijgt ook z’n eigen terras. Hét pronkstuk is de gezamenlijke stadstuin van goed 400 vierkante meter, die een gezellige ontmoetingsplek zal worden voor de bewoners van ‘Auguste’. De eigenaars van de drie gelijkvloerse woningen zullen daarnaast ook over een eigen privé tuintje kunnen beschikken. 

Doordat het aan de ‘toegangspoort’ van Brussel ligt, biedt het project bovendien tal van mogelijkheden voor pendelaars. Wie toch een wagen of fiets verkiest, kan die ook kwijt in de twee ondergrondse parkings (24 staanplaatsen) of de fietsenstalling (36 plaatsen) op het gelijkvloers.

“Met bovendien scholen, winkels, parken en vele bedrijven en instellingen binnen handbereik, heeft ‘Auguste’ alles in huis om een gezonde woonmix te creëren. Zowel jonge gezinnen, ambitieuze starters als expats zullen er zich in geen tijd thuis voelen. We zijn ervan overtuigd dat dit project zijn steentje kan bijdragen om de woondruk in de gemeente te verlichten, zonder in te boeten aan kwaliteit of duurzaamheid.”

Thomas Bijnens van Ciril

Brusselse ziel

Projectontwikkelaar Ciril probeert steeds de ziel van een buurt zoveel mogelijk te integreren in haar projecten. Daarom heeft het voor dit woonproject ook het gerenommeerde Brusselse architectenbureau A2RC Architects onder de arm genomen. Een bureau dat erom bekend staat met liefde voor de Brussel vorm te geven aan tal van nieuwbouwprojecten. 

De opbouwwerken van ‘Auguste’ starten begin volgend jaar. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen de eerste bewoners er vanaf het voorjaar van 2023 intrekken.

 

Over Ciril

Ciril (www.ciril.be) is de nieuwe naam van DMI Vastgoed. Met de naam beklemtoont het bedrijf 30 jaar ervaring in projectontwikkeling en een sterke focus op stadsontwikkeling: Ciril verwijst naar oprichter Cyriel Demot en naar City Real estate. Als onderdeel van Democo Group zoekt Ciril zoekt naar opportuniteiten in onze steden om beter te kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat doet het samen met andere bedrijven, de steden zelf en de mensen die er wonen: City real estate for real people.

Over Democo Group

Democo Group verzamelt de expertise van 8 gespecialiseerde bedrijven en meer dan 800 medewerkers om toegevoegde waarde te leveren in Aanneming, Ontwikkeling, Technieken en Afwerking. De groep brengt ideeën, materialen en mensen samen om bij elk bouwproject verwachtingen van klanten en partners te overtreffen.

Thomas Bijnens

Marketing manager, Ciril

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be