Realty Summit ontvangt bijna 2.000 vastgoedprofessionals en beleidsmakers

Realty Summit heeft een bijzonder gesmaakte eerste editie in Knokke-Heist achter de rug. De grootste vastgoedtop van ons land, georganiseerd door Easyfairs, mocht liefst 1.946 vastgoedprofessionals en beleidsmakers ontvangen. Vooral de switch van een klassieke beurs naar een échte summit met kwalitatieve conferenties kon op veel bijval rekenen. Het zorgde er ook voor dat Realty nog meer dé ontmoetingsplek is geworden waar overheden en de vastgoedsector elkaar in alle transparantie kunnen ontmoeten.

Het kruim van de Belgische vastgoedwereld zakte vorige week donderdag en vrijdag voor de eerste keer massaal af naar Knokke-Heist. Daar vond de elfde editie van Realty - Belgium’s Real Estate Summit plaats. Bijna 2.000 projectontwikkelaars, beleidsmakers, architecten en  vastgoedondernemers namen eraan deel. Opvallend was zeker dat zowel lokale als gewestelijke overheden er hun toekomstvisie deelden op het vlak van infrastructuur en stedenbouw en tegelijk open stonden voor een sterk inhoudelijk debat met vertegenwoordigers van de sector en de academische wereld.

Ook de allereerste editie van Immo Invest Days, in het weekend, bleek een schot in de roos. De gloednieuwe Belgische beurs voor nieuwbouwprojecten en vastgoedfondsen maakte hergebruik van de unieke infrastructuur van Realty, die op het Albertstrand werd gebouwd. Meer dan 1.000 privé-investeerders ontdekten er uiteindelijk de meer dan 40 Belgische nieuwbouwprojecten die op Immo Invest Days werden voorgesteld door 17 projectontwikkelaars en makelaars.

“We zijn erin geslaagd om Realty te transformeren van een klassieke beurs naar een summit. De massale aanwezigheid van bezoekers op de conferenties en meer dan de helft die twee dagen is langs gekomen, zijn hiervan het beste bewijs. Ook Immo Invest Days was voor haar lancering een succes. Daar wisten we 1.150 privé-investeerders aan te trekken. We willen uitdrukkelijk de gemeente Knokke-Heist en onze vele partners bedanken om in dit vernieuwende project te geloven.”

Mathieu Van Marcke van Realty

Extra slagkracht

Om het succes van Realty verder uit te bouwen, krijgt het team nog extra slagkracht. Zo wordt Niels Dejonghe aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van Realty. Hij volgt in deze functie Mathieu Van Marcke op, die een meer overkoepelende rol zal spelen en  binnenkort aan de slag gaat als voorzitter van de adviesraad en van de Realty Club. Van Marcke en Dejonghe zullen dus nauw met elkaar gaan samenwerken. 

“Na deze eerste geslaagde editie, is de Realty Summit nu klaar om in de komende jaren nog verder uit te groeien tot het meest kwalitatieve evenement in het Belgische vastgoed. De focus op project- en vastgoedontwikkelaars, investeerders en politieke vertegenwoordigers zal centraal blijven staan in onze aanpak. Zij vormen namelijk de stuwende kracht van de markt. We zullen verder innoveren, want op de volgende edities willen we nog meer spelers uit alle regio’s van België en zelfs uit het buitenland aantrekken.”

Niels Dejonghe van Realty

De twaalfde editie van Realty zal volgend jaar opnieuw plaatsvinden in Knokke-Heist, ditmaal op donderdag 17 en vrijdag 18 september. Immo Invest Days zal doorgaan op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020.

 

https://www.facebook.com/ImmoInvestDays/
https://twitter.com/ImmoInvestDays

 

OVER ORGANISATIE

EASYFAIRS EVENTS NV
Maaltekouter 1
9051 Gent
www.easyfairs.com

 

Mathieu Van Marcke

Voorzitter Advisory Board, Realty

Niels Dejonghe

Algemeen directeur, Realty

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be