Realty ontvangt ruim 2.000 vastgoedprofessionals, beleidsmakers en academici in Gare Maritime te Brussel

Goede mix van inspirerende conferenties en uitgebreid netwerken is verklaring voor succes

BRUSSEL, donderdag 19 september 2024. Realty, de jaarlijkse nationale vastgoedsummit, heeft de voorbije twee dagen opnieuw ruim 2.000 vastgoedprofessionals, beleidsmakers en academici ontvangen in de Gare Maritime te Brussel. “Onze partners en gasten appreciëren de combinatie van een gevarieerd en inspirerend conferentieprogramma, met optimale mogelijkheden om te netwerken. Zij legden belangrijke contacten voor de toekomst. En dat is het uiteindelijke doel”, aldus Kristiaan Pauwels, Head of Event van Realty.

Lokale en internationale thema’s, zoals de toekomst van Brussel en betaalbaar wonen, vielen duidelijk in de smaak.

Gare Maritime was dinsdag en woensdag de plaats van afspraak voor vastgoedprofessionals, beleidsmakers en academici. De 16e editie van Realty was een succes.

“We kunnen terugblikken op een geslaagde editie. De respons van onze gasten was uitermate positief. Er was van bij de start een goede vibe. Onze partners en gasten bevestigden dat ze interessante contacten konden leggen. En dat is waar Realty voor staat: inzichten en kennis met elkaar delen, om ze nadien in de praktijk toe te passen, samen te werken en deals te sluiten”. Kristiaan Pauwels, Head of Event, Realty.

De kracht van Brussel

Dinsdagochtend startte met een gedetailleerde economische outlook voor de Belgische vastgoedsector. Eén van de drie centrale thema’s van Realty dit jaar, ‘The Future of Cities’, kon ook op heel wat interesse rekenen: wat zijn toonaangevende voorbeelden van stadsontwikkeling? Wat zijn de meest recente inzichten op het vlak van klimaatadaptatie? Wordt Brussel een modelstad in Europa? Dat er heel wat vastgoedexperts begaan zijn met deze onderwerpen was duidelijk. Zo waren er meer dan 400 belangstellenden voor de conferentie ‘Focus on the city of Brussels’ met Brussels burgemeester Philippe Close en een aantal grote vastgoedontwikkelaars als sprekers.

Internationale gasten

Het was eveneens uitkijken naar een aantal internationale sprekers. Zo deelde Jan Peter Balkenende, voormalig premier van Nederland, zijn expertise over de manier waarop principes van duurzaamheid kunnen worden geïntegreerd in de bedrijfsstrategie. Daarnaast waren - dankzij een geslaagde samenwerking tussen Realty en hub.brussels - meer dan 40 internationaal gereputeerde architecten aanwezig op Realty. Daniel Rosbottom (Londen), Gudrun Sack (Berlijn) Francesco Della Casa (Genève) presenteerden een aantal van de meest inspirerende architecturale projecten van Europa.

Beleidsmakers en academici

Realty is niet louter een Summit voor vastgoedprofessionals. Ook beleidsmakers en academici waren present. Naast Philippe Close (burgemeester van Brussel) maakten o.a. ook Mohamed Ridouani (burgemeester van Leuven), Vincent Van Quickenborne (voormalig vice-eersteminister en burgemeester van Kortrijk) en Stefan Moser (Deputy Director-General DG Energy van de Europese Commissie) hun opwachting.

“We kijken vanuit de organisatie terug op een zeer geslaagde vastgoedsummit. Onze opzet om beslissingnemers in de vastgoedsector, beleidsmakers en academici samen te brengen, is gelukt. Volgend jaar zijn we er opnieuw”. Kristiaan Pauwels, Head of Event, Realty.

Realty zal volgend jaar plaatsvinden in Gare Maritime, op 16 en 17 september 2025.

Meer info binnenkort op de website: https://www.realty-belgium.be/

Contact

Kristiaan Pauwels

Realty 2024 – Head of Event

Kristiaan.pauwels@easyfairs.com

Mobile 0485/779.205

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be