Realty: bekendmaking editie 2024

Kruim Belgische vastgoedwereld verzamelt terug in Gare Maritime

De gekende vastgoedsummit Realty vindt dit jaar plaats op dinsdag 17 en woensdag 18 september in Brussel en is ondertussen al toe aan haar 16de editie. ​ Na het succes van vorig jaar strijkt Realty voor de vierde keer op rij neer in Gare Maritime. Realty is een niet te missen bijeenkomst voor alle professionals die met de vastgoedsector in contact komen. “Dit jaar staan er drie thema’s centraal die de sector momenteel wakker houden: The Future of Cities, de “S” in ESG en de veerkracht van de vastgoedsector”, klinkt het bij Kristiaan Pauwels, Head of Event van Realty.

In september komen vastgoedprofessionals uit binnen- en buitenland traditiegetrouw samen tijdens Realty. Gedurende twee dagen bespreken vastgoedexperten, bouwpromotoren, vastgoedmakelaars, architecten, investeerders, politici en academici er allerlei uitdagingen met betrekking tot de vastgoedwereld. Met meer dan 2.000 bezoekers, 25 inspirerende conferenties en 100 sprekers belooft het dit jaar opnieuw een boeiende editie te worden.

The Future of Cities

Met het centrale thema ‘The Future of Cities’ wil Realty de focus dit jaar leggen op de uitdagingen die moderne steden vandaag de dag ervaren: Wat zijn de stadsprojecten en evoluties op het gebied van stedelijke ontwikkeling? Is er vooruitgang geboekt op het gebied van klimaatadaptatie? Wordt Brussel een modelstad in Europa met zijn recente stedelijke ontwikkelingen? Wat zijn de meest recente voorbeelden van baanbrekend architectonisch ontwerp? Hoe gaat de vastgoedsector om met de Green Deal? En zal AI het gezicht van de vastgoedsector veranderen? Dit zijn slechts enkele vragen die door (inter)nationale sprekers beantwoord zullen worden gedurende de twee dagen durende summit.

De “S” in ESG

Sprekers die een verschil kunnen maken, beantwoorden een aantal belangrijke sociale vraagstukken binnen de vastgoedsector. Wordt betaalbare huisvesting anders aangepakt in Vlaanderen, Brussel en Wallonië? Wat raden experten aan? Wat is de impact van fenomenen als NIMBY en BANANA? Wat is ‘een inclusieve stad’? Hoe kunnen stedelijke planning en lokale infrastructuur bijdragen aan het bereiken van dit doel? En zoveel meer.

2024-2025: Real Estate Resilience

Tot slot zullen de Captains of Industry hun visie ook delen over trends, vooruitzichten en de financiering van de verschillende segmenten van de vastgoedmarkt.

Ontmoetingsplaats voor vastgoedprofessionals

Naast boeiende conferenties, keynotes van (inter)nationale experten en panelgesprekken, voorziet Realty ook voldoende mogelijkheid om te netwerken met op het einde van elke dag een Realty Cocktail waar alle aanwezigen op een gezellige manier kennis en expertise kunnen delen. Realty is bovendien een vastgoedtop die niet alleen de belangrijkste beslissingnemers in de markt maar ook overheidsinstanties en academici samenbrengt. Een aantal politici zoals Philippe Close (burgemeester van Brussel), Mohamed Ridouani (burgemeester van Leuven), Vincent Van Quickenborne (voormalig vice-eersteminister en burgemeester van Kortrijk), Jan Peter Balkenende (minister van staat) en Kurt Vandenberghe (directeur-generaal Klimaatactie bij de Europese Commissie), hebben hun komst reeds bevestigd, maar ook enkele (inter)nationale vastgoedexperts zoals Francis Metzger (Vice-voorzitter van de Franstalige en Duitstalige Raad van de Belgische Orde van Architecten), Philip Neyt (Senior Advisor APG), Piet Derriks (Managing Director Immoweb), Jo De Wolf (CEO Montea), Adel Yahia (Senior Managing Director Immobel) en heel wat andere vastgoedexperts zullen aanwezig zijn.

“De combinatie van een netwerkevent op hoog niveau, een boeiend conferentieprogramma met inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland en de befaamde Realty Cocktail zorgen ervoor dat Realty 2024 de niet te missen afspraak is voor professionals uit de vastgoedsector, publieke gezagsdragers en academici. In deze uitdagende tijden is Realty de uitgelezen kans voor vastgoedprofessionals om voorsprong te nemen.” ​ Kristiaan Pauwels, Head of Event van Realty

Partners die reeds intekenden zijn: AG Real Estate, Immoweb, Banimmo, Colliers, Drees & Sommer, Nextensa, Eaglestone, PMV, Proximus, PropTechlab, AMB Brokers, Regie der gebouwen, Brussels Airport, KU Leuven, UCLouvain, VUB, ULB-Solvay en UPSI/BVS-YUB.

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

Kristiaan Pauwels

Head of Event, Realty 2024

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be