Projectontwikkelaars Kolmont en Vanhout Projects starten met de bouw van nieuw politiekantoor in Zonhoven

Laatste fase breekt aan voor project ‘De Kwint’

Zonhoven, vrijdag 26 april 2024. Het nieuwe politiekantoor van Zonhoven krijgt weldra vorm. Projectontwikkelaars Kolmont en Vanhout Projects brengen alles in gereedheid om met de tweede fase van de bouwwerken van start te gaan. Het is de laatste fase van het grote bouwproject dat het centrum van Zonhoven een heel nieuw aanzicht moet geven. Naast het politiekantoor verrijzen er ook nog 28 appartementen en 5 handelspanden. De verkoop hiervan is vandaag gelanceerd. De lange wachtlijst wijst alvast op een erg grote belangstelling van potentiële kopers.

Bouwproject De Kwint in Zonhoven
Bouwproject De Kwint in Zonhoven

Het centrum van Zonhoven ondergaat momenteel een heuse make-over. De volledige dorpskern wordt opnieuw aangelegd, met zo’n 3.000 m² groen en een waterpartij. Als alles klaar is, heeft Zonhoven de meest groene dorpskern van de provincie Limburg. Het sluitstuk van dit hele project De Kwint vat binnenkort aan: de bouw van het politiecommissariaat, gloednieuwe appartementen en enkele handelspanden. Tegen het najaar van 2026 kan het korps uit de politiezone Limburg Regio Hoofdstad zijn intrede doen in de nieuwe gebouwen.

“Het verschil tussen het huidige en het nieuwe politiekantoor zal groot zijn. Het nieuwe politiekantoor zal een pak energetischer zijn. Er zal meer natuurlijk licht binnenstromen in de kantoorruimtes en door de extra ondergrondse parkeerplaatsen zal het voor de politieagenten gemakkelijker bereikbaar zijn. Een aantrekkelijke werkplek dus, in het belang van de agenten en bij uitbreiding voor de ganse gemeente.” Matthias Leys, commercieel directeur bij Kolmont.

Grote belangstelling

In amper 12 maanden tijd raakte de eerste fase van het woonproject De Kwint volledig uitverkocht. Maar ook voor de laatste fase - waarvan de verkoop vandaag start – loopt het storm. Gezien de lange wachtlijst verwacht de projectontwikkelaar ook nu dat de 28 appartementen snel de deur zullen uitvliegen. Wonen in een rustige en groene dorpskern staat bij veel potentiële kopers hoog op het verlanglijstje.

“Deze laatste, exclusieve reeks van appartementen kenmerkt zich door een verfijnde architectuur, een zeer comfortabele inrichting, een optimaal ruimtegevoel en een luxueuze lichtinval. Daarnaast schenken we in het ontwerp en de structuur bijzonder veel aandacht aan energiezuinigheid. Er komen geen fossiele brandstoffen meer aan te pas. Door de gunstige ligging is er grote interesse bij mensen om hier te komen wonen.” Matthias Leys, commercieel directeur bij Kolmont.

Vlotte bereikbaarheid

Er komt een ondergrondse parking met plaats voor 78 auto’s, maar ook voldoende fietsstallingen voor zo’n 225 fietsen, een bushalte en een parking voor deelwagens. En dankzij een autoluwe doorsteek tussen de Heuvenstraat en de Grote Eggenstraat zijn bewoners te voet of met de fiets op een-twee-drie op het plein. Tenslotte liggen alle faciliteiten zoals winkels en horeca op wandelafstand.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen in het najaar van 2026 de eerste bewoners hun intrek nemen net als de politie in hun nieuwe kantoor. ​ ​

 

Over ​ Kolmont
Kolmont is een projectontwikkelaar met een kantoor in Hasselt en in Brussel. Ze creëren charmante woningen, gezellige nieuwe buurten en straf bedrijfsvastgoed op toplocaties. Duurzaamheid en comfort staan daarbij steeds centraal. Een kwalitatief (werk)leven stimuleren, dat is steevast het doel.

Meer informatie over De Kwint vind je op https://www.dekwint.be

Beelden over het project kan je downloaden via deze link: https://we.tl/t-pmaSMFHYYN

 

Perscontact:

Gunter Huyghe, gunter.huyghe@bepublicgroup.be, 0495 79 73 96

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be