Wijnegem experimenteert met Europese primeur: navigatie voor shoppers

's Lands grootste shoppingcenter helpt klanten via Augmented Reality (AR) om de snelste weg naar alle winkels te vinden

Bij de start van het nieuwe jaar pakt Wijnegem meteen uit met een Europese primeur. Om klanten nog vlotter te laten winkelen, lanceert de 'moeder aller Belgische winkelcentra' straks een heuse navigatietool voor shoppers. Concreet wijst de Wijnegem-app klanten in enkele luttele seconden de snelste weg naar winkels in het grootste shopping center van het land. "Een handig hulpmiddel", luidt het. De app wordt vanaf nu de komende weken uitvoerig getest door een testpubliek.

Sinds 1 december mogen de Belgen opnieuw voorzichtig gaan shoppen. Wijnegem heeft alles in het werk gesteld om het winkelen veilig, aangenaam én vlot te laten verlopen. Zo zijn de ingangen en uitgangen al enige tijd gescheiden, net als alle looppaden in het shopping center, staan aan élke ingang en in élke winkel ook desinfectie-units, is de schoonmaak verhoogd, gebeurt ventilatie met 100% verse buitenlucht en er is assistentie door stewards en bewakingsagenten. Nu schakelt het shopping center bovendien nóg een versnelling hoger en pakt het uit met een Europese primeur: een navigatietool voor shoppers.

“Je hoeft je favoriete winkel niet langer op te zoeken op een plan of raad te vragen aan de infobalie. De navigatietool toont je in één klik de snelste weg en begeleidt je er naartoe. Je kan dus stellen dat het een “Waze” van Wijnegem wordt.” 

Zsofi Horvath van Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Dankzij deze app zullen klanten sneller en efficiënter kunnen shoppen, wat opnieuw bijdraagt aan het veilig en aangenaam winkelen in Wijnegem. Bovendien is hij ook erg gebruiksvriendelijk voor rolstoelgebruikers en bezoekers met een kinderwagen. Je kan overigens niet alleen op naam van een winkel zoeken, maar ook op basis van catgorieën, zoals schoenen, boeken of speelgoed.
De eerste bezoekers kunnen vanaf dit weekend de app al testen en hun feedback bezorgen. Over enkele weken moet hij dan op volle toeren draaien.

Corona of niet, Wijnegem is ervan overtuigd dat de app áltijd een bijzonder handig hulpmiddel zal blijven. Wijnegem – Shop Eat Enjoy is zo’n 74.000 m² groot en is met haar 250 winkels veruit het grootste van ons land. In 'normale' tijden gebeurt het dan ook meer dan eens dat shoppers er ‘verloren’ lopen. Zo vragen bijvoorbeeld gemiddeld elke week 218 shoppers de weg naar de toiletten aan de infobalie. Het mag dan ook niet verrassen dat de app een blijvertje is en ook nadat we verlost zijn van Covid-19, actief zal blijven om iedereen vlotjes te begeleiden.

“Wij zijn altijd op zoek naar zaken die de winkelervaring van onze klanten kunnen verbeteren. In deze tijden kan dit helaas niet via leuke, unieke events, maar wél via een uitgebreide algemene service. En dat laatste doen we nu ook steeds meer digitaal. Met de Wijnegem-app nemen we op dat vlak bovendien het voortouw met een Europese primeur.”

Zsofi Horvath van Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Uitbreiding

Wie over een recente smartphone beschikt kan nu al gebruik maken van de AR, eigenaars van oudere smartphones kunnen voorlopig alleen gebruik maken van navigatie op een plattegrond met uitgestippelde route.

Deze navigatie vormt de basis van de app, die in de toekomst nog verder wordt uitgebreid. Wijnegem plant in de loop van 2021 namelijk nog extra features die het shoppen nog aangenamer zullen maken. 

De app "Wijnegem Shop Eat Enjoy" kan je gratis downloaden in de appstore (Apple en Android). Het shopping center zoekt momenteel 20 kandidaat-testers om de app uit te proberen en feedback te geven, zodat deze helemaal klaar is voor een grote lancering.

"We zoeken inderdaad 20 mensen uit verschillende leeftijdscategorieën die de app willen uittesten. Het is belangrijk dat de app op elke smartphone goed werkt en voor iedereen gebruiksvriendelijk is. Op basis van de feedback van het testpubliek finaliseren we dan de app." 

Zsofi Horvath van Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Wie zich kandidaat wil stellen als tester, vindt alle informatie terug op de website www.wijnegem-shop-eat-enjoy.be .

Het gaat uiteraard om een uitbreiding van de service. Voor wie niet over een smartphone beschikt of een persoonlijk contact verkiest, blijven uiteraard alle bestaande routeplanners behouden. Klanten kunnen nog steeds aan onze infobalie terecht voor advies, of gebruik maken van de gedrukte plannetjes of infoschermen.

Zsofi Horvath

Communicatiemanager, Wijnegem - Shop Eat Enjoy

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be