Primeur: ION lanceert als eerste vastgoedspeler tweemaandelijkse podcast

Experts snijden boeiende thema’s aan voor professionals, investeerders én consumenten

Vastgoedspeler ION, bekend als projectontwikkelaar van o.a. de Boerentoren in Antwerpen, lanceert als eerste in de sector een eigen podcast-programma: Real Estape. Elke twee maanden zal ION samen met tal van experts een actueel thema aansnijden, dat zowel consumenten, investeerders als professionals kan boeien. “Als modern vastgoedbedrijf willen we een voortrekkersrol opnemen, in dialoog gaan en kennis delen”, aldus CEO Davy Demuynck. “Podcasts zijn een steeds populairder medium en lenen zich uitstekend om op een aangename manier én met de nodige nuances thema’s te bespreken.”

De voorbije maanden hebben vele honderdduizenden Belgen noodgedwongen enkele grote digitale sprongen vooruit gemaakt. Denk maar aan de vele videomeetings, boodschappen die plots online moesten gebeuren of zelfs digitale babyborrels. Maar ook podcasts hebben hun weg naar een veel groter en breder publiek gevonden. Ze blijken handig te downloaden en je kan ze waar je maar wil beluisteren. Bovendien is er voor elk wat wils: van politieke programma’s over gezondheidsadvies tot zelfs ‘who dunnit’-spelletjes.

“Mensen zijn thuis, hebben tijd en gaan op zoek naar verstrooiing, maar zeker ook naar meer kennis”, weet Davy Demuynck, CEO van ION. “Het is duidelijk dat de Belgen meer tijd vrij maken om zich beter te informeren. Zeker ook over vastgoed. Dat hebben we de voorbije maanden sterk ondervonden. Als relatief jonge vastgoedspeler, die enorm inzet op vernieuwing en technologie, zagen wij daarin plots braakliggend terrein liggen. We hebben onze koppen bij elkaar gestoken en besloten om vanaf deze week te starten met een eigen podcast kanaal.”

Daarin zullen experts van ION elke twee maanden een actueel vastgoedgerelateerd thema aansnijden. Gaande van de vergunningenproblematiek en marketingtools, over investeringskeuzes en juridische vraagstukken tot technische en consumentgerichte onderwerpen. “We gaan zo breed als mogelijk. En we doen dit niet alleen. We nodigen ook externe experts uit, om naar hun visie te polsen. Zo laten we in onze eerste podcastaflevering, over de gevolgen van de coronacrisis in de vastgoedsector, ook Filip Dewaele van makelaarsgroep Dewaele en Véronique Goossens, hoofdeconoom van Belfius, aan het woord”, aldus nog Demuynck. “We maken deze podcasts in de eerste plaats om van gedachten te wisselen en iedereen die we kunnen bereiken zo goed mogelijk te informeren. Een goed geïnformeerde consument, investeerder of professional kan een correcte en onderbouwde beslissing nemen. We geloven ook zeer sterk in het potentieel van podcasts. Wij zijn ervan overtuigd dat dit, net als meer thuiswerk, een blijvertje is.”

Magazine

Elke podcast wordt gelijktijdig gelanceerd met een nieuwe editie van het ICONIC magazine van ION. Daarin zal ook regelmatig een artikel of interview verschijnen met een gebalde samenvatting van de podcast. De eerstvolgende aflevering is beschikbaar vanaf nu en zal dus handelen over de gevolgen van de coronacrisis op de verkoop en de sector van het vastgoed.

Wie de podcasts wil beluisteren, surft naar https://www.ion.be/nl/ion-real-estape .

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be