Primeur: eerste virtuele rondleidingen in Pulle voor nieuwbouwprojecten

Verlaten terrein maakt plaats voor 31 betaalbare BEN-appartementen

Voor het eerst in de gemeente Pulle - een deelgemeente van Zandhoven in de Kempen - kunnen toekomstige inwoners van het nieuwe woonproject ‘De Hageskes’ naar hun nieuwe woning kijken via Virtual Reality. Het innovatieve 3D-systeem wordt steeds meer gebruikt in de vastgoedsector en laat het toe om kandidaat-kopers virtueel rond te leiden in de nieuwe woning. Op het braakliggend terrein aan het Kermisplein komen er 31 nieuwbouwappartementen, een commerciële ruimte én een gemeenschappelijke parktuin die in het verlengde loopt van het bestaande dorpsplein. Gezien het toenemend aantal inwoners in de gemeente Pulle, zijn de nieuwe appartementen absoluut noodzakelijk. Dat zegt vastgoedmakelaar Heylen Vastgoed die instaat voor de verkoop van de appartementen.

Virtuele huisbezoeken vallen in de smaak bij de Vlaming en worden in de vastgoedwereld steeds meer toegepast. Via zo’n virtuele tour verloopt de zoektocht naar een woning een stuk efficiënter en sneller. Vooral bij nieuwbouwprojecten moet je vaak heel wat fantasie hebben om een beeld te kunnen vormen van hoe de woning er maanden later echt zal uit zien. Voor de eerste keer in de Antwerpse gemeente Pulle krijgen huizenjagers nu ook deze virtuele rondleidingen in het nieuwbouwproject ‘De Hageskes’.  

“Op plan kopen gebeurt meer en meer in Vlaanderen. Toch willen kopers iets tastbaar om één van de belangrijkste beslissingen van hun leven te nemen. Het is de eerste keer dat wij deze virtuele bezoeken zullen gebruiken om de kandidaat-kopers rond te leiden, maar het architectenbureau AP/ART is al langer helemaal thuis in deze materie. Door de geanimeerde 3D-renders kunnen de geïnteresseerden nu via Virtual Reality het gebouw virtueel verkennen alvorens het pand gebouwd is. Je kan de architectuur zoals de gevelafwerking of de terrassen van dichtbij benaderen. Maar je kan ook door de tuin wandelen.”

Karin Van Tigchelt, nieuwbouwafdeling Heylen Vastgoed

31 nieuwe appartementen 

Het woonproject is vernoemd naar het netwerk van voetweggetjes en steegjes waarrond de dorpskern doorheen de jaren groeid en in volksmond ook de hageskes wordt genoemd. Het project bestaat uit drie losstaande gebouwen met in totaal 31 appartementen, één commerciële ruimte en een gemeenschappelijke parktuin van maar liefst 1000 vierkante meter. De parktuin komt in het verlengde van het vergroende dorpsplein, en wordt dé ontmoetingsplek voor de bewoners en bezoekers. Met dit project wordt ingezet op de voorziene bevolkingsgroei, want volgens de cijfers van de Vlaamse overheid kent de gemeente de komende tien jaar namelijk een bevolkingsgroei van vijf procent. Zo waren er in 2019 nog 12.982 Pullenaars, maar tegen 2030 verwacht de overheid dat de bevolking in Pulle met 684 inwoners zal toenemen.

“Dit nieuwbouwproject draagt bij aan de heropleving van de gemeente Pulle. Het braakliggend terrein kreeg de voorbije jaren verschillende toekomstscenario’s toegeschreven, maar tot op heden was er geen vooruitgang. Vandaag zijn we dan ook uiterst tevreden dat er nu een nieuwe dorpsbuurt komt met 31 nieuwbouwappartementen. Hiermee zet ontwikkelaar Aristas niet alleen in op duurzame woningen, maar ook op de compacte woonvormen waar we met z’n allen meer en meer naartoe gaan.”

Pegie Van den Eynde, projectontwikkelaar Aristas

Duurzaamheid

De 31 nieuwe appartementen worden allemaal bijna energieneutraal gebouwd (BEN-woningen). Dit betekent dat er zo weinig mogelijk energie verbruikt wordt voor verwarming, ventilatie en warm water. De resterende  energie die nodig is, wordt voor een groot deel voorzien via zonnepanelen. Daarnaast wordt in het project een ondergrondse parking voorzien met maar liefst 48 staanplaatsen. Dat moet de parkeerdrukte in de omliggende straten tot een minimum beperken. Tenslotte is er een ruime fietsenstalling en één van de parkeerplaatsen wordt bovendien voorbehouden voor een deelauto. 

De verkoop start midden maart en de eerste werken beginnen in augustus 2020. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in de zomer van 2022 hun intrek nemen. Richtprijzen voor de appartementen starten volgens de makelaar vanaf 191.400 euro. Geïnteresseerden die het woonproject via een virtuele wereld willen verkennen, kunnen contact opnemen met het vastgoedkantoor Heylen Vastgoed, of het modelappartement bezichtingen.

Karin Van Tigchelt

Verantwoordelijke Nieuwbouw, Heylen Vastgoed

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be