Primeur: Antwerpen krijgt eerste woontoren van het land met ‘virtuele manager’

Bouw van modern woonproject met 186 luxe appartementen schiet uit de startblokken

Stel je voor: je woont in een appartement en je wil samen met een aantal buren wekelijks een yoga-instructeur laten langskomen. Je strijk wordt tijdens die yoga-les opgepikt en je wagen gewassen. En elke zondag komt de bakker verse croissants aan je voordeur leveren. Dat kan binnenkort, en de mogelijkheden zijn quasi eindeloos. Antwerpen krijgt er op dat vlak een Belgische primeur bij: de allereerste woontoren met een ‘virtuele manager’. Met behulp van een app, helemaal op maat gemaakt van het appartement en haar bewoners, zal alles virtueel geregeld kunnen worden. De eerste steen van het hypermoderne complex op de Regatta-site op Linkeroever in Antwerpen - UpperLeft genaamd - wordt vandaag gelegd.

De bouw van UpperLeft gaat nu van start en daarmee krijgt Antwerpen er meteen een unicum bij: de eerste woontoren van België met een ‘virtuele manager’. Het gaat om een unieke service-app waarmee de bewoners niet alleen met elkaar kunnen communiceren, maar ook allerlei diensten regelen of events organiseren. Als bewoner zal je zo via je smartphone bijvoorbeeld een deelwagen kunnen reserveren die vlak voor je deur klaar staat, je auto laten wassen via een carwash-service, de klusjes- of poetsdienst reserveren, en zelfs zumba- of yogalessen organiseren in één van de gemeenschappelijke ruimtes. De basis voor het platform is al af, maar opvallend: vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht werkt de app nu nog verder uit in samenspraak met de toekomstige bewoners.

“Het zal de eerste keer in België zijn dat een appartementsgebouw haar eigen virtuele manager krijgt, die écht helemaal op maat is uitgewerkt. In steden als Toronto - en ook dichterbij, in Nederland - bestaat dat al langer, maar hier staat het nog in kinderschoenen. De app zal bovendien samen met de bewoners verder ontwikkeld worden. Simpelweg omdat zij zullen bepalen wat er allemaal nodig is, gaande van een gemeenschappelijke televisieruimte, een poolruimte tot een wekelijkse instructeur, enzovoort.” Colin Sewalt, Commercieel Directeur Vooruitzicht

Het moderne gebouw dat op Linkeroever in Antwerpen wordt opgetrokken, maakt deel uit van de nieuwe stadsontwikkeling aan het Galgenweel op Linkeroever, op een steenworp van Antwerpen. Met deze stadsuitbreiding - één van de grootste vastgoedontwikkelingen van Vlaanderen - komen er maar liefst 1.550 woningen bij, die zo’n 5.000 nieuwe inwoners zullen aantrekken.

Groene stadslong

Dat het een modern project wordt, mag duidelijk zijn. En dan gaat het niet alleen over de virtuele manager. Toekomstige bewoners zullen ook toegang krijgen tot tal van sport- en recreatiemogelijkheden in hun nieuwe wijk, zoals de vele watersporten op het Galgenweel, een urban sports-terrein en een Finse looppiste. Tegen 2025 zal Linkeroever bovendien over meer dan 70 hectare groenruimte beschikken, waarmee het de groenste stadsbuurt van Antwerpen zal zijn.

“We zien nu al dat Linkeroever een ongelofelijke aantrekkingskracht begint te krijgen. Vooral van mensen die dichtbij - maar niet in - de stad willen wonen. Nergens verandert de buurt zo snel: recent werd het 12 hectare grote Galgenweelpark opgeleverd, met speelzones, picknicktafels en zicht op de boten. Na de werken aan de Oosterweelverbinding komen er in de omgeving ook nog eens nieuwe fiets- en wandelpaden bij, alsook 18 hectare groen. En door het verlengen van de afrit en het inplanten van groenbuffers wordt Linkeroever straks helemaal gevrijwaard van geluidsoverlast.” Nathalie Nieuwinckel, acquisitie en ontwikkeling Vooruitzicht

Integratie met bedrijfsleven

De woontoren UpperLeft zal straks nog meer in trek zijn door de grote, publieke ‘food hub’ die er komt. Zo zullen ook de andere bewoners van Linkeroever en de vele professionals in de buurt - waaronder de 3.000 werknemers van Mediahuis - er kunnen aperitieven, lunchen, dineren of inkopen doen bij de beenhouwer.

“Het past volledig binnen dit nieuwe leefconcept om ook de integratie met andere buurtbewoners en professionals te stimuleren. We willen mensen over alle lagen heen dichter bij elkaar brengen en een zo ongedwongen mogelijke sfeer creëren.” Nathalie Nieuwinckel, acquisitie en ontwikkeling Vooruitzicht

UpperLeft komt vlak aan de Schelde te staan en telt 186 luxueuze appartementen, waaronder ook penthouses. De oplevering van het project is voorzien in het voorjaar van 2022. Ongeveer de helft van de beschikbare appartementen zijn inmiddels verkocht.

Nathalie Nieuwinckel

Acquisitie en ontwikkeling, Vooruitzicht

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be