"Prijzen van gezinswoningen zullen niet zakken"

Vastgoedmakelaar Heylen Vastgoed reageert op aankondiging KBC

Volgens KBC zullen de woningprijzen voor het eerst in bijna 40 jaar zakken. “Door de coronacrisis zal de vraag naar woningen verminderen, waardoor de prijzen zullen dalen”, zegt Johan Van Gompel, vastgoedspecialist van KBC vandaag in De Tijd. Cedric Vanhenxcthoven, zaakvoerder bij Heylen Vastgoed - één van de grote makelaars in Antwerpen - is het daar niet mee eens. “Er is een te grote vraag voor gezinswoningen en een te klein aanbod om de prijzen te laten zakken”, klinkt het.

“Het is bijzonder opmerkelijk dat men hier na amper één maand al uitspraken over doet. Dat er een terugval zou zijn in winkelvastgoed, de kantorenmarkt of hotels, is realistisch maar niet voor residentieel vastgoed. Wij hebben nu al 2.500 mensen op een wachtlijst staan om panden te bezoeken die te koop stonden voor de maatregelen. Als er daar nog maar 10 interesse hebben in hetzelfde pand, acht ik de kans klein dat de prijzen zouden zakken. Daarnaast hebben we sinds de crisis amper nieuwe tekoopstellingen gedaan." 

"We merken bovendien dat het aantal bezoekaanvragen amper daalt. Mensen zijn thuis en hebben er tijd voor. Dat betekent dat er elke dag mensen belissen om op zoek te gaan naar een nieuwe woning maar nu nergens terecht kunnen. Dus als die er ook nog eens bijkomen, zal er een echte inhaalbeweging komen en de vraag hoog blijven. Zeker als we op dat moment nieuwe panden te koopstellen die nu niet geactiveerd worden."

"Toen de woonbonus werd geschrapt, deed men gelijkaardige voorspellingen en net het tegendeel is gebeurd. Woningen en appartementen tussen de 200.000 en 350.000 euro zullen niet in prijs zakken want de vraag is daar enorm groot en het aanbod te klein. In het luxevastgoed - villa’s, penthouses en dergelijke vanaf 500.000 euro en meer - zullen misschien sneller in prijzen zakken. Maar dat ligt niet alleen aan de coronacrisis. Daar is er al langer meer aanbod dan vraag en als er al budgettaire gevolgen zijn bij kopers, zal het eerder daar zijn dan in het ‘gewone’ segment." 

Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder Heylen Vastgoed

Cedric Vanhenxcthoven

Zaakvoerder, Heylen Vastgoed

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be