Persuitnodiging: Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir bezoekt bijenexpo Bee Happy in Wijnegem

Wijnegem – Shop Eat Enjoy - maandag 23 mei – 16.30u

In Wijnegem – Shop Eat Enjoy is mei de maand van de bij. Bijen zijn immers erg belangrijk voor het ecosysteem van onze planeet, maar de laatste 40 jaar zijn er al zo’n 45 bijensoorten verdwenen. Ook Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving, is zich daarvan bewust en zet daarom sterk in op het overtuigen van het grote publiek om samen het leven van de bij in Vlaanderen te verbeteren. Zo heeft het shoppingcenter van Wijnegem zopas de bijenexpo Bee Happy op poten gezet, met de hulp van het Vlaamse Departement Omgeving. Op maandag 23 mei om 16.30u komt de minister er langs om er extra aandacht te vragen voor de bij. 

Wij nodigen u graag uit voor dit bezoek, om samen met de minister meer te leren over de wereld van de bij. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor pers. We horen het graag voor zondag 22 mei of u aanwezig wenst te zijn. Dat kan door een mailtje te sturen naar zsofi.horvath@ceusters.be of een belletje te geven op het nummer +32 3 350 14 16. 

Bloemen zijn uiteraard belangrijk voor bijen, omdat ze zo gevarieerd voedsel hebben. Een gebrek aan goede bloemen is een belangrijke doodsoorzaak van de bij. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen door voedsel te voorzien voor de bijen. Daarom geeft Wijnegem gedurende de maand mei in totaal 15.000 zakjes met bloemzaadjes aan de bezoekers.

Lies Dobbelaere

PR Consultant, Bepublic Group

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be