PERSUITNODIGING: Restauratie middeleeuwse Leuvense stadsomwalling gaat van start

 

Het komende anderhalf jaar wordt het overgebleven stuk van de 12de-eeuwse Leuvense stadsomwalling op de Hertogensite gerestaureerd. Omdat de historische muur erkend is als beschermd monument, zullen de restauratiespecialisten zeer minutieus te werk moeten gaan. Behalve de 40 meter lange stadsomwalling krijgt ook het aanpalende torentje een stevige opknapbeurt.

De Stad Leuven en projectontwikkelaar Resiterra nodigen u op woensdag 6 oktober uit op de officiële lancering van de restauratiewerken. Inge Belis (Studio Roma, architect van de restauratiewerken), Erik Van Hoof (CEO Resiterra) en Carl Devlies (Leuvens schepen van Onroerend Erfgoed) geven daarbij uitleg en duiding.

Interesse? Graag je komst bevestigen via lieven@bereal.be of 0478 41 95 65.

PRAKTISCH 

Het persmoment vindt plaats op woensdag 6 oktober om 11 uur. 

Locatie: Hertogensite te Leuven. De stadsomwalling bevindt zich aan de zuidelijke kant van de site, nabij de ingang aan de Minderbroedersstraat (tegenover Refugehof). 

TIMING 

11u: Verwelkoming 

11u05: Korte toelichting door Inge Belis (architect Studio Roma), Erik Van Hoof (CEO Resiterra) en Carl Devlies (Leuvens schepen van Onroerend Erfgoed)

11u20: Q&A 

11u30: Camera- en fotomoment bij de oude stadsomwalling 

11u35: Mogelijkheid tot interviews 

12u: Einde 

Lieven Van den Bogaerd

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be