Persuitnodiging: minister legt eerste steen nieuwe toekomst historische Panquin-site Tervuren

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele legt vrijdag de eerste steen van de langverwachte herontwikkeling van de historische Panquin-site in Tervuren. Projectontwikkelaar ION en zijn partners geven de beschermde kazerne een nieuwe en duurzame toekomst, en maken van de oude militaire site een woonbuurt met een hotel in een nieuw openbaar park.

Het gerestaureerde erfgoed en de vier nieuwe appartementsgebouwen zullen fossielvrij worden gekoeld en verwarmd door een eigen geothermisch warmtenet waarvoor op 100 plaatsen op het eeuwenoude binnenplein 110 meter diep wordt geboord. Ontdek ter plaatse hoe dat in z’n werk gaat, hoe de nieuwe woonbuurt er zal uitzien en hoe een 250 jaar oude en beschermde site koploper zal worden in de duurzame technieken van de toekomst.

Interesse? Bevestig je komst vandaag voor 12 uur bij bram@bereal.be of 0476 56 01 92.

PRAKTISCH

Het persmoment vindt plaats op vrijdag 26 augustus tussen 13 uur en 14 uur.

Locatie: ingang via de Kasteelstraat, 3080 Tervuren

Parking: randparking Panquin, via Duisburgsesteenweg, 3080 Tervuren

Timing:

 • 12.30 uur: ontvangst met drankje
 • 13 uur: begeleide wandeling op de site
 • 13.15 uur: toespraken
  • Welkomstwoord door Kristof Vanfleteren (CEO ION)
  • Maria Alessandra Segantini van C+S Architects
  • Minister van Wonen en Erfgoed Matthias Diependaele
  • Burgemeester Marc Charlier
 • 13.30 uur: officiële eerstesteenlegging (camera- en fotomoment)
 • Aansluitend is er de mogelijkheid tot interviews tijdens een receptie met hapjes (maaltijdvullend, voorzien door restaurant Canapé)

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be