PERSUITNODIGING: Burgemeester Tobback zet zelf sloophamer tegen ‘langst leegstaande ziekenhuis van Vlaanderen’

Maar liefst 43 jaar was het oude ziekenhuis aan de Brusselsestraat in Leuven een doorn in het oog van het stadsbestuur en de Leuvenaars. Het Sint-Pietersziekenhuis op de Hertogensite was de exponent geworden van één van de laatste stadskankers in de stad. Maar nu zet burgemeester Louis Tobback samen met schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies zelf de sloophamer tegen het Sint-Pietersziekenhuis, het langst leegstaande ziekenhuis van Vlaanderen. De Leuvense burgervader liet zich al jaren ontvallen dat hij pas zou stoppen als burgemeester wanneer het oude ziekenhuis tegen de vlakte lag.

Projectontwikkelaar Resiterra en de stad Leuven nodigen u graag uit om op woensdag 12 december 2018 om 11u00 de symbolische start van de sloopwerken bij te wonen. Beide partijen zullen dan de afbraakplannen van het ziekenhuis toelichten die meer dan een jaar in beslag zullen nemen.

Daarnaast geven burgemeester Louis Tobback en schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies meer uitleg over het project dat er in de plaats zal komen.


Wil je dit persmoment bijwonen? Bevestig je komst dan via joachim@bereal.be of 0477 65 63 09.

 

PRAKTISCH

Woensdag 12 december 2018 om 11u00 in het Sint-Pietersziekenhuis, Brusselsestraat 69, 3000 Leuven. Afspraak in de inkomhal van het ziekenhuis.

TIMING

11u00 Verwelkoming

11u10 Presentatie van de afbraakwerken van het Sint-Pietersziekenhuis door ontwikkelaar Resiterra

11u20 Woordje uitleg van burgemeester Louis Tobback

11u30 Toelichting door schepen Ruimtelijke Ordening Carl Devlies

11u40 Symbolische sloop van het ziekenhuis + vragen en fotomoment

12u00 Einde persmoment met lunch

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be