Persuitnodiging: eerste woonwijk van Vlaanderen die zich verwarmt via koudenet

"Nog ecologischer verwarmen niet mogelijk"

Voor het eerst in Vlaanderen wordt een woonwijk aangesloten op een koudenet. Een honderdtal woningen en appartementen van de Leuvense Janseniuswijk zullen zo gebruik maken van wat men in officiële termen een "lage temperatuur energienet" noemt. Dat betekent dat de bewoners niet meer via een klassieke gaswandketel zullen moeten verwarmen. Maar vooral: nog ecologischer verwarmen is gewoon onmogelijk. 

Het gaat om een geavanceerde techniek waarbij grondwater wordt opgepompt en vervolgens de huiskamers verwarmt. De lancering is in eerste instantie een proefproject, waarna de techniek allicht wordt uitgebreid naar een veel groter stuk van Leuven.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies en projectontwikkelaar Resiterra zullen op 16 november het startschot geven voor de eerste boringen van het koudenet. Wij nodigen u graag uit voor deze primeur.

Tijdens het persmoment kunnen zowel de experten als enkele bewoners geïnterviewd worden. Graag even uw komst bevestigen via tom@bereal.be of via 0495 / 46 74 49.

 

TIMING

13u45        Verwelkoming

14u00        Toelichting Vlaams minister Tommelein, stad Leuven en projectontwikkelaar Resiterra

14u30        Rondleiding & vragen

15u            Einde

 

PRAKTISCH

- Donderdag 16 november om 14u aan de Minderbroedersstraat 12 in Leuven.

- Parkeren kan op de site van het Janseniushof of op de parking van Resiterra op de Hertogensite.

- Openbaar vervoer: neem aan het station van Leuven bus 351 richting Brussel. U stapt af aan de halte Sint-Rafaëlkliniek. Wandel tot aan de kruising van de Kapucijnenvoer en de Minderbroedersstraat. Volg de Minderbroedersstraat en na 100 meter bereikt u het Janseniushof.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be