PERSUITNODIGING

Start bouw van de meest duurzame woontoren van Vlaanderen

Antwerpen krijgt de meest duurzame woontoren van Vlaanderen. Het gaat om Zuiderzicht, de eerste woontoren in de nieuwe Antwerpse wijk Nieuw Zuid. Het complex van 24 verdiepingen zal gebruik maken van zo’n vooruitstrevende technieken dat het opvallend fel onder de strengste bouwnormen valt. 

Meest opmerkelijke feit is echter dat de woontoren wordt aangesloten op een warmtenet, zeg maar een erg duurzaam alternatief voor de klassieke verwarmingssystemen. Het is Vlaams minister van Energie Bart Tommelein die het officiële startschot zal geven voor de bouw van de warmtecentrale, een torenhoog gebouw (55 meter) dat het kloppend hart van het hele netwerk mag genoemd worden. 

Op donderdag 27 april wordt dit ambitieuze project uitgebreid voorgesteld aan de pers. Stad Antwerpen, distributienetbeheerder Infrax en vastgoedontwikkelaar Triple Living nodigen je hier graag voor uit. Naast Vlaams minister Bart Tommelein zullen ook Antwerps schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde en schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud dit ambitieuze project toelichten.

Met 3D-brillen zal je de meest duurzame woontoren van Vlaanderen en de grote warmtecentrale, levensecht kunnen zien. Ook interviews met de betrokken beleidsmakers en experts zullen mogelijk zijn, net zoals een rondleiding op de site. 

Interesse? Graag je komst even bevestigen via tobias@bereal.be. 

 

TIMING PERSCONFERENTIE 

14u - ontvangst 

14.30u - toelichting Vlaams minister Bart Tommelein 

14.40u - toelichting schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud 

14.45u - toelichting schepen voor Stadsontwikkeling Rob Van de Velde 

14.50u - vragen, fotomoment en rondleiding 

 

LOCATIE

Nieuw Zuid, Ledeganckkaai, 2000 Antwerpen. Achter het nieuw Justitiepaleis. Parking is voorzien aan Parking Justitiepaleis (APCOA Parking).

Dajo Hermans

Bereal

Tobias Daneels

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be