Parking maakt plaats voor duurzaam kantoor- en winkelgebouw MG Square

Bio-Planet en Bike Republic openen nieuwe vestiging op Kortrijksesteenweg

De voormalige parking achter het Belfius-gebouw op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem maakt binnenkort plaats voor een kantoor- en winkelgebouw. Projectontwikkelaar MG Real Estate wil daarbij vooral sterk inzetten op duurzaamheid, via het gebruik van warmtepompen en slimme energiebesparende technologie. Op de gelijkvloerse verdieping komen twee gloednieuwe winkels: een Bio-Planet en een Bike Republic. Daarboven komen vier verdiepingen met in totaal 7.000 vierkante meter kantoorruimte. De bovengrondse bouwwerken van MG Square - zo werd het project gedoopt - starten nu, waardoor het gebouw tegen maart 2022 klaar moet zijn.

De bouw van de 17.450 vierkante meter grote site achter het Belfius-gebouw op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem schakelt een versnelling hoger. De voorbereidende werken zijn achter de rug, waardoor de eigenlijke bouw van het toekomstige kantoor- en winkelproject nu van start gaat. De voormalige parking maakt plaats voor een gebouw dat sterk inzet op duurzaamheid. Zo voorzien de plannen van projectontwikkelaar MG Real Estate heel wat warmtepompen, waardoor het gebouw geen fossiele brandstoffen gebruikt. En aan de hand van slimme technologie wordt ook het energiegebruik beperkt tot een absoluut minimum. Zo zullen bijvoorbeeld de ventilatie en de verlichting bestuurd worden door sensoren die weten wanneer welke ruimtes gebruikt worden.

“Daarnaast hebben we ook aan zuinig watergebruik gedacht. Het gebouw zal regenwater opvangen in een grote watertank, waarna het gebruikt wordt om de toiletten door te spoelen en het groen op en rond het gebouw te besproeien. We voorzien namelijk een groendak bovenop het gebouw en een daktuin ter hoogte van het tweede verdiep, die beide extra bescherming bieden tegen zowel te hoge als te lage temperaturen.” Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate

Het ontwerp van MG Square is uitgetekend door het gerenommeerde architectenbureau Jaspers-Eyers, onder andere bekend van de KBC-toren die zo’n 200 meter verder staat.

Bio-Planet en Bike Republic

Op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw komen twee winkelruimtes, die beide reeds hun toekomstige eigenaar kennen: Bio-Planet en Bike Republic. De twee Colruyt Group concepten zijn overigens niet aan hun proefstuk toe in Gent: beide hebben er al twee vestigingen. Verder komen er op de eerste tot en met de vierde verdieping van het gebouw kantoren, in totaal goed voor zo’n 7.000 vierkante meter kantoorruimte.

“Voor die ruimtes staat het nog niet 100 procent vast welke bedrijven er komen, dat zal allicht in het najaar duidelijk worden. Er zijn al heel wat gesprekken gaande, maar eventuele geïnteresseerde ondernemingen mogen zich nog steeds melden.” Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate

De werknemers van de kantoren en de winkels parkeren er ondergronds, waar een 120-tal parkeerplaatsen komen. Projectontwikkelaar MG Real Estate plant de bouw van het project tegen maart volgend jaar af te ronden. Zo kunnen Bio-Planet, Bike Republic en de toekomstige eigenaars van de kantoren zich er in het voorjaar van 2022 vestigen.

Ignace Tytgat

CEO, MG Real Estate

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be