Oude kantoren in Sint-Lambrechts-Woluwe maken plaats voor 107 appartementen

Woonproject ‘Vancouver’ wordt eerbetoon aan Belgische dichter Marcel Thiry

De voormalige kantoren van Hudson Consulting in Sint-Lambrechts-Woluwe krijgen binnenkort een nieuwe toekomst: ze worden volledig gestript en omgetoverd tot 107 appartementen en twee commerciële ruimtes. Het nieuwe woonproject wordt ‘Vancouver’ gedoopt als eerbetoon aan de bekende Belgische dichter Marcel Thiry, geïnspireerd op zijn bekendste dichtbundel “Toi qui pâlis au nom de Vancouver”. Met de bouw van de appartementen willen de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group en de gemeente een antwoord bieden op de grote vraag aan nieuwbouwwoningen die in Sint-Lambrechts-Woluwe de kop op steekt. De Brusselse gemeente krijgt er immers sinds 2014 gemiddeld 500 nieuwe inwoners per jaar bij.

De oude Hudson Consulting kantoren in Sint-Lambrechts-Woluwe, samen goed voor een oppervlakte van zo’n 18.000 vierkante meter, maken plaats voor een nieuw woonproject. Zo komen er binnenkort 16 studio’s, 27 éénslaapkamer-, 34 tweeslaapkamer-, 24 drieslaapkamer- en 6 vierslaapkamerappartementen, alsook twee commerciële ruimtes.

“Daarvoor gaat het voormalige kantoorgebouw volledig gestript worden. Vervolgens gaan we het helemaal renoveren en nog een klein nieuw stukje bijbouwen. De statige uitstraling van het gebouw blijft wel behouden, met dank aan Marc Corbiau, de gerenommeerde architect die instaat voor het ontwerp van de voorgevel. De rest van het project is ontworpen door de Brusselse architecten van GS3 Architectes Associés.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group 

De Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group doopt het project “Vancouver”, als eerbetoon aan de befaamde Belgische dichter Marcel Thiry. De straat waarop de site zich bevindt werd namelijk jaren geleden naar hem vernoemd. Thiry’s meest gelauwerde dichtbundel kreeg de titel van de bekendste vers uit dat werk: “Toi qui pâlis au nom de Vancouver”.

“De naam ‘Vancouver’ leek ons daarom een gepast eerbetoon. Toen we ons even verdiept hebben in de geschiedenis van Marcel Thiry, werd binnen het team al snel duidelijk dat we een ode wilden brengen aan dit Belgische icoon. Na de Eerste Wereldoorlog - waar hij trouwens zelf in vocht - publiceerde hij die dichtbundel. Maar pas tientallen jaren later, in 1976, kreeg zijn werk de eer die het verdiende met de Prix Valery Larbaud, een jaarlijkse prijs voor het beste Franstalige poëtische werk.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group 

Grote vraag

Het nieuwe woonproject moet een antwoord bieden op de steeds groeiende vraag aan nieuwbouwwoningen in de Brusselse randgemeente. Sint-Lambrechts-Woluwe is de laatste jaren immers erg in trek: sinds 2014 komen er gemiddeld maar liefst 500 nieuwe inwoners per jaar bij. Zo blijkt uit de cijfers van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA).

“De gemeente heeft met zijn locatie dan ook een sterke troef in handen. Zo komt project Vancouver niet alleen op een steenworp van heel wat parken en ontspanningsmogelijkheden, maar ook vlakbij een aantal scholen, de Europese wijk, de luchthaven, de Brusselse ring én het Universitair ziekenhuis Saint-Luc. Neem daar nog bij dat er veel mogelijkheden voor openbaar vervoer zijn, en dan is het logisch dat de vraag naar woningen in Sint-Lambrechts-Woluwe groter is dan het aanbod.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group 

Naast de appartementen en de commerciële ruimtes worden ook 139 ondergrondse parkeerplaatsen, 107 bergingen én 178 fietsenstallingen en een commerciële parking voorzien. Tenslotte beschikken alle appartementen op het gelijkvloers over een privé-tuin.

De verkoop van de appartementen is zopas van start gegaan. Een studio kan je er vanaf 145.000 euro al krijgen, voor een appartement met vier slaapkamers beginnen de prijzen vanaf 514.000 euro. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in het voorjaar van 2023 hun intrek nemen. 

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be