Oud Gerechtshof zet deuren open voor tachtigtal Hasseltse studenten

Blokbar is antwoord op overvolle stadsbibliotheek tijdens examenperiode

Een tachtigtal studenten zal vanaf eind deze maand tot en met de zomervakantie kunnen studeren in één van de meest monumentale gebouwen van Hasselt, met name in het Oud Gerechtshof. Samen met de stad Hasselt organiseert CampUSpark - de afdeling van projectontwikkelaar Kolmont, gespecialiseerd in studentenhuisvesting - er een “Blokbar” waar studenten straks in alle rust en stilte kunnen blokken. Er zullen zelfs oordopjes worden uitgedeeld voor zij die écht in alle stilte willen studeren. Het initiatief is vooral bedoeld om een oplossing te bieden voor een almaar vaker voorkomend ‘studentenprobleem’, namelijk de overvolle bibliotheken tijdens de blokperiode.

Er is bijna geen Limburger - laat staan een Hasselaar - die het Oud Gerechtshof op de Hasseltse Havermarkt niet kent. Al een tijd werd voor het bijna honderd jaar oude gebouw naar een nieuwe, tijdelijke invulling gezocht. Die kans willen de stad Hasselt en CampUSpark nu met beide handen grijpen. En dus organiseren ze er binnenkort een Blokbar. Tot vorig jaar werd dit initiatief al georganiseerd in het provinciaal centrum Z33 en de Hasseltse zaal Onder den Toren, maar voortaan zullen studenten dus terecht kunnen in één van de meest monumentale gebouwen van het Hasselt: het Oud Gerechtshof.

De komende weken wordt het een plek waar een zestig tot tachtigtal studenten zich zullen kunnen voorbereiden op hun examens. En leuk detail: voor wie het echt stil wil hebben, zullen er ook oordopjes uitgedeeld worden. Bovendien willen zowel CampUSpark als stad Hasselt met Blokbar een community van studenten creëren, die samen kunnen studeren én ontspannen.

“Vooral de unieke setting maakt het toch wel heel bijzonder om als student in het Oud Gerechtshof te kunnen blokken. Bovendien wordt het meer dan alleen een studiezaal. Studenten zullen er zo ook terecht kunnen in een “chill zone”, waar ze een luchtje kunnen scheppen om te ontspannen. Daarnaast zal er voor alle studenten koffie, thee, water en vers fruit voorzien worden, er is een overdekte fietsenstalling, en in het hele gebouw zal er WiFi zijn, enz.”

Joris Vos, CampUSpark

Bomvolle stadsbibliotheek

Met het Oud Gerechtshof wil de stad, naast de openbare bibliotheek, een tweede studieplaats organiseren voor de Hasseltse studenten. En daar is, net zoals in studentensteden zoals in Leuven of Gent, nood aan.

“Dankzij deze “Blokbar” krijgt de stadsbibliotheek, die tijdens de examenperiode meestal al snel bezet is, wat meer ademruimte en wordt de drukte gespreid. Het is belangrijk dat we onze studenten voldoende publieke studieruimte aanbieden, want er is echt wel nood aan. Almaar meer studenten blokken namelijk graag samen en weten elkaar zo te stimuleren.”

Valerie Del Re, schepen van jeugd- en studentenzaken Hasselt

Van einde mei tot 21 juni

De Blokbar in het Oud Gerechtshof opent de deuren vanaf maandag 28 mei, en dat elke dag van 9u00 ‘s ochtends tot 21u00 ‘s avonds. Studenten kunnen er terecht tot en met donderdag 21 juni. Na de zomermaanden wordt het Oud Gerechtshof dan verbouwd tot een woonproject met appartementen, winkels en kantoren. Onder meer projectontwikkelaar Kolmont zal er zijn kantoren vestigen.

Joris Vos

Kot Executive Officer, CampUSpark

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be