Opvallend meer West-Vlamingen kopen een ‘casa’ in Spanje

Azull opent gloednieuw kantoor in Roeselare om dichter bij groeiende groep potentiële kopers te zijn

Steeds meer West-Vlamingen kopen een villa of appartement onder de Spaanse zon. Alleen al dit jaar zullen goed 750 West-Vlamingen zich een nieuwe ‘casa’ hebben aangeschaft. Of gemiddeld twee per dag. Dat blijkt uit cijfers en prognoses van Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed. “West-Vlamingen zijn inmiddels goed voor ruim een kwart van ons cliënteel”, aldus CEO Marleen De Vijt. “Om deze groeiende groep nog beter te bedienen, openen we voor het eerst ook een kantoor in de provincie, meer bepaald in Roeselare.”

De coronacrisis lijkt geen vat te hebben op vele West-Vlaamse babyboomers die naar Spanje lonken. Integendeel, zelfs. Als er één groep Vlamingen meer dan ooit snakt naar een flinke dosis zon, genieten en extra tijd doorbrengen met kinderen en kleinkinderen, dan zij wel. Inmiddels zijn ze al goed voor een kwart van het cliënteel van Azull, de marktleider in Spaans vastgoed. Vijf jaar geleden was dat nog ‘maar’ een vijfde. 

Wat de toegenomen interesse precies heeft veroorzaakt, is moeilijk te achterhalen. Wel is duidelijk dat de West-Vlaamse kandidaat-kopers over het algemeen erg kapitaalkrachtig zijn en zich duidelijk minder laten afschrikken door een crisis om hun buitenlandse droom te realiseren. 

“Om hen nog beter te bedienen, openen we nu een eerste kantoor in de provincie, aan de Diksmuidsesteenweg vlakbij Schiervelde in Roeselare. Daar worden kandidaat-kopers in alle rust grondig geïnformeerd over hoe het aankoopproces in zijn werk gaat. Zo zijn ze zeker dat ze geen kat in een zak kopen, hun zuur verdiende centjes niet verliezen en nog jaren plezier beleven van hun aankoop. Het valt overigens ook op dat klanten steeds vaker met een makelaar willen werken die zowel in Spanje als op het thuisfront in België permanent fysiek aanwezig is. Zo kunnen ze ten allen tijde uitgebreid advies vragen en krijgen.”

Marleen De Vijt, CEO van Azull

West-Vlaamse expertise

Het nieuwe kantoor in Roeselare zal bovendien geleid worden door een West-Vlaamse ondernemer in hart en nieren: Yves Neirynck. Velen kennen de 50-jarige handelsingenieur uit Waregem al als de bestuurder van Uniglobe Travel in Roeselare en Gent, dat gespecialiseerd is in zakenreizen. Yves is ook vastgoedexpert en was al enige tijd op zoek naar een tweede activiteit, waarin hij die passie ten volle kan uitleven.

“Ik koester al jaren een grote liefde voor Spanje en vastgoed. Samen met mijn vrouw hebben we in 2014 nog zélf een appartement aan de Costa Calida gekocht. Via Azull, nota bene. En dus lag de keuze wel ergens voor de hand. De manier van werken spreekt me enorm aan. We gaan steeds op zoek naar een perfecte match, waar de koper zich 100% goed bij voelt. Het mag nooit een impulsaankoop zijn, maar wel een weldoordachte beslissing waar je jaren kan van genieten.”

Yves Neirynck, kantoordirecteur Azull Roeselare

Het Roeselaarse agentschap wordt het vierde van Azull, dat ook in Antwerpen, Murcia en Marbella kantoor houdt.

Webinars

Azull verwacht dat ook in 2021 opnieuw honderden Belgen hun Spaanse droom willen vervullen. Dat er veel interesse is, blijkt alvast uit de populariteit van de vele webinars die de vastgoedspecialist de voorbije maanden heeft gegeven.

“We hebben inmiddels al 22 webinars georganiseerd, waarop alles samen ruim 1.200 mensen aanwezig waren, waaronder ook vele West-Vlaamse geïnteresseerden. Tijdens zo’n webinar geven we 1,5 uur lang informatie over de do’s en don’ts van Spaans vastgoed, de Spaanse cultuur en zoveel meer. Niemand woont een digitaal seminarie van 1,5 uur bij als je niet oprecht interesse hebt. Vele babyboomers hebben dezer dagen duidelijk iets nodig om naar uit te kijken.” Marleen De Vijt, CEO van Azull


De eerstvolgende webinar met Marleen De Vijt, Yves Neirynck en Fréderic Vandenhende van vastgoedbeleggersplatform Investr vindt plaats op 15 december. Inschrijven en deelnemen kan via de website van Azull.

Yves Neirynck

Kantoor Roeselare, Azull

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be