Opkuis Boerentoren gaat van start

Nu Katoen Natie-Indaver definitief de sleutels van de Boerentoren in handen heeft, kunnen de voorbereidingen voor het ontmantelen en saneren van het gebouw starten. Het consortium van aannemers dat instaat voor alle sloop-, asbestsanerings- en stabiliteitswerken voert vanaf morgen, maandag 12 juli, al een aantal voorbereidende werken uit in aanloop naar de eigenlijke ontmanteling en sanering van de toren.

Concreet zal een tiental arbeiders de komende weken op de site opkuiswerken uitvoeren, vooral in de kelder van het gebouw. Deze werken zullen geen hinder voor de omwonenden met zich brengen. Er zal er in dit stadium nog geen asbest worden verwijderd.

Het officiële startschot voor de echte sloop- en saneringswerken wordt gegeven op woensdag 25 augustus. Het volledige sloop- en saneringsproces zal in totaal 36 maanden duren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be